Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

O haită de patru câini a atacat cu SĂLBĂTICIE un bichon, care a fost rănit grav; nici stăpâna bishonului nu a scăpat de colţii „prădătorilor” (FOTO)

O haită de patru câini care au scăpat dintr-o curte a atacat un bichon, care a fost rănit grav, iar stăpâna sa a fost muşcată de mâini. Atât câinii „prădători”, cât şi stăpânul lor au ajuns în atenţia autorităţilor.

O haită de patru câini a atacat cu SĂLBĂTICIE un bichon, care a fost rănit grav; nici stăpâna bishonului nu a scăpat de colţii „prădătorilor” (FOTO)
Comentează 0

„În data de 04.07.2023, sesizați în jurul orei 07:30, de un cetățean de pe strada Târgului, prin Serviciul Dispecerat, polițiștii locali cu atribuții în domeniul ordinii publice, din cadrul Direcției Generale Poliția Locală Arad, au  identificat 4 câini ce prezentau pericol pentru locatarii din cartierul Confecții și au sancționat persoana responsabilă de nesupravegherea animalelor.

Ajuns la fața locului imediat după sesizare, echipajul a găsit rapid patrupedele care, potrivit relatării vecinilor, ieșiseră din curtea unei case de pe strada Târgului și au atacat un bichon care se plimba împreună cu stăpâna, rănind grav cățelul și mușcând femeia în zona mâinii. Îndrumați de vecini, polițiștii locali au identificat și capturat câinii cu sprijinul Serviciului Ecarisaj din cadrul Gospodăririi Comunale. În urma verificărilor efectuate s-a constatat că deținătoarea animalelor a procedat la înregistrarea unui singur câine din cei 4.

P.C., în vârstă de 47 de ani a fost sancționată contravențional, aplicându-i-se amenda maximă de 500 de lei, prevăzută de Legea nr. 61/1991, iar animalele au ajuns la adăpostul de câini, de unde deținătoarea îl va putea recupera doar pe cel pe care l-a înregistrat.

Menționăm că polițiștii locali cu atribuții de ordine publică întâlnesc frecvent persoane care utilizează animalele în contextul săvârșirii unor fapte antisociale. O faptă similară a fost sancționată în data de 02.07.2023, din fericire înainte de a produce consecințe asupra integrității trecătorilor. Astfel, a fost amendat un bărbat pentru nerespectarea normelor prevăzute de Legea 61/1991 pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice. Respectivul apela la mila publicului pe pasarela pietonală de la Ștrandul Neptun, folosindu-se de un câine pentru a inspira mila trecătorilor.

Fiind semnalați de către cetățenii din zonă, cărora câinele le provoca teamă, polițiștii locali au procedat la îndepărtarea sa. Bărbatul nu s-a lăsat însă până nu a încasat o amendă, câteva ore mai târziu, strecurându-se chiar în incinta ștrandului, printr-o spărtură a gardului. Acolo a fost găsit de o altă patrulă de ordine publică din cadrul Poliției Locale, aproape de scena unde se desfășura Festivalul Berii.

Reiterăm cetățenilor că pe lângă obligațiile prevăzute de actul normativ mai sus menționat, deținătorii animalelor de companie trebuie să respecte și dispozițiile Legii nr. 205/2004 pentru protecția animalelor, conform cărora este necesar să manifeste un comportament adecvat față de acestea, pentru neasigurarea unui adăpost corespunzător și a nevoilor de îngrijire, respectiv pentru abandonul animalelor deținute, aplicându-se amenzi”, transmit reprezentanţii Poliţiei Locale.

Sursa foto: Poliţia Locală

 

 

 

 

Galerie foto (10)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite