Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amendă de... 25.000 de lei pentru proprietarul unui teren din Confecţii plin de gunoaie

Proprietarul unui teren din Confecţii plin de gunoaie a fost amendat cu... 25.000 de lei de Poliţia Locală. Poliţiştii locali au ajuns la adresa cu pricina în urma sesizărilor primite de la locuitorii din zonă.

Amendă de... 25.000 de lei pentru proprietarul unui teren din Confecţii plin de gunoaie
Comentează 0

„Dată fiind amploarea problemei constatate la fața locului, pentru nerespectarea prevederilor OUG nr.195/2005 - privind protecția mediului, proprietarul fiind o persoană juridică, a fost sancționat contravențional cu  amendă  drastică, în cuantum de 25.000 lei.

În aceeși zi, dar la o scară mai mică, pentru nerespectarea prevederilor HCLM nr.162/2006- privind normele de gospodărire a municipiului Arad, a fost sancționată contravențional cu suma de 2000 lei o persoană juridică care nu a respectat obligația de menținere a curățeniei pe spațiul verde adiacent imobilului deținut și nu a cosit iarba, flora fiind crescută spontan pe trotuar”, transmit reprezentanţii Primăriei.

 DGPL Arad atrage atenția cetățenilor și persoanelor juridice că le revine obligația de întreține în stare salubră terenurile deținute cu orice titlu și spațiile verzi adiacente imobilelor sau condominiilor. „Deșeurile trebuie depozitate în locații și recipiente special destinate, iar printre obligațiile prevăzute de hotărârea de Consiliu Local amintită se înscrie inclusiv toaletarea arborilor de talie mică.

Deoarece, în majoritatea zonelor neîngrijite s-a constatat prezența ambroziei ce provoacă alergii grave și are efecte nocive asupra unui număr mare de cetățeni, se aduce la cunoștința deținătorilor de terenuri populate cu ambrozie obligativitatea luării măsurilor necesare pentru eradicarea acesteia, în vederea evitării sancțiunilor prevăzute de Legea nr. 62/2018 privind combaterea buruienii ambrozia.

Arădenii care observă astfel de situații, le pot sesiza la numărul de telefon al Dispeceratului DGPL Arad: 0257-939 (apel gratuit)”, mai spun cei de la Poliţia Locală.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite