Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Modele Apple iPhone 15 Pro pot avea un zoom optic de 5x

Modele Apple iPhone 15 Pro pot avea un zoom optic de 5x
Comentează 1

Deși gama iPhone 14 nici măcar nu s-a lansat încă, am auzit deja în repetate rânduri ceva despre familia iPhone 15 și anume că modelele Pro vor avea aparent o cameră periscop pentru zoom cu rază lungă. Acum auzim din nou asta și de data aceasta cu ceva mai multă specificitate.

Potrivit lui Jeff Pu, un analist Apple, Apple iPhone 15 Pro și iPhone 15 Pro Max vor oferi zoom optic de 5x – de la 3x la modelele actuale. Se presupune că Apple este în negocieri cu Lante Optics, o companie din China, pentru aceste obiective cu zoom periscopic. Conform TechRadar, această companie probabil că va furniza companiei Apple peste 100 de milioane de componente dacă se ajunge la o înțelegere.

Apple a primit mostre de componente de la Lante Optics și se pare că va ajunge la o decizie finală până în luna mai. Dacă nu se încheie o înțelegere, ne-am aștepta ca Apple să caute un alt furnizor, dar nu este clar dacă ar putea fi găsit unul la timp pentru gama iPhone 15.

Totuși, un zoom periscop este o actualizare logică pentru gama iPhone, deoarece este un design al camerei care permite un zoom la distanțe mult mai mari decât lentilele teleobiective standard, cum ar fi cele găsite în iPhone-urile actuale. Așa că am crede că mai devreme sau mai târziu este aproape sigur că Apple va oferi acest lucru. Compania americană trebuie să facă acest lucru pentru că Samsung oferă deja zoom optic de 10x pe Samsung Galaxy S21 Ultra.

Cele mai multe dintre scurgerile despre zoomul periscopului care vin la iPhone 15 Pro nu au vorbit despre o anumită distanță de zoom, lăsându-mă să sper că vom vedea zoom optic de 10x, dar acest ultim raport sugerează că iPhone 15 Pro va fi capabil doar de zoom optic 5x.

Acesta nu este un salt uriaș față de zoom-ul optic 3x de care sunt deja capabile telefoanele de top ale Apple, așa că îi va lipsi factorul wow al zoom-ului 10x. Și, deși ar putea funcționa bine, de exemplu, pentru fotografia portret, nu va fi la fel de benefic ca 10x pentru fotografierea altor subiecte îndepărtate de care nu te poți apropia cu ușurință.

Dacă gama iPhone 15 Pro oferă într-adevăr un zoom optic de 5x este deja un pas înainte. Am prefera unul de 10x, precum Samsung Galaxy S21 Ultra, care oferă atât 3x, cât și 10x, oferind utilizatorilor tot ce este mai bun din ambele lumi.

Sursa Foto: via techradar.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite