Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum funcţionează tehnologia propusă de doi giganți americani pentru localizarea persoanelor infectate cu coronavirus

Giganţii Google şi Apple spune că deţin cheia tehnologiei care va încetini răspândirea Covid-19, scrie comisarul.ro. Ei vor lansa aplicaţia care urmăreşte persoanele testate pozitiv pentru Covid-19 şi care îţi spune dacă ai intrat în contact cu ele, transmite Mediafax.

Cum funcţionează tehnologia propusă de doi giganți americani pentru localizarea persoanelor infectate cu coronavirus
Comentează 0

Ideea celor două companii necesită adoptarea la scară largă şi testarea cât mai multor persoane potenţial infectate.

Iată care sunt pașii ce trebuie făcuți:

Pasul 1: Ioana şi George se întâlnesc pentru 10 minute. Telefoanele lor Bluetooth înregistrează că ei s-au apropiat unul de celălalt.

Pasul 2. Să ne imaginăm că George se simte rău şi este testat pozitiv pentru Covid-19. El trebuie să introducă rezultatul în aplicaţie. Datele lui George din ultimele 14 zile sunt încărcate automat în aplicaţie.

Pasul 3. Ioana îşi continuă viaţa de zi cu zi, fără să ştie că a interacţionat cu o persoană contagioasă. Telefonul ei descarcă periodic datele persoanelor care suferă de Covid-19 în oraşul ei.

Pasul 4 Când George este testat pozitiv, Ioana primeşte o notificare pe telefonul ei: ALERTĂ: AI STAT LÂNGĂ O PERSOANĂ CARE ARE COVID-19. CLICK AICI PENTRU MAI MULTE INFORMAŢII.

Ioanei nu i se spune identitatea persoanei bolnave, dar primeşte informaţii despre ce trebuie să facă în continuare.

Intrați aici pentru detalii: https://www.comisarul.ro/articol/urmatorul-pas-este-cip-ul/cum-functioneaza-tehnolo_1088139.html

Foto: techcrunch.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite