Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ministerul Transporturilor va prelua Aeroportul Arad, care va fuziona cu cel din Timișoara

Ministrul Transporturilor, Sorin Petru Bușe, a anunțat, joi, în urma unei vizite la Arad, că aeroportul nostru va fi preluat de la Consiliul Județean și va fuziona cu cel din Timișoara, procedurile fiind începute în acest sens.

Ministerul Transporturilor va prelua Aeroportul Arad, care va fuziona cu cel din Timișoara
Comentează 1

Ministrul a vizitat mai multe obiective de infrastructură din Arad, împreună cu reprezentanții Primăriei și ai Consiliului Județean, anunțând câteva investiții.

Sorin Petru Bușe a spus că cele două pasaje de pe centura parte din DN7, unde lucrările au fost abandonate în 2012, vor fi reluate. Unul dintre pasaje, cel de la CET, va fi finalizat în regie proprie de Compania Națională de Investiții Rutiere, până în primăvară, iar lucrările la al doilea vor fi licitate, urmând să fie încheiate până la sfârșitul anului viitor.

De asemenea, ministrul a anunțat că a predat autorităților arădene studiul de fezabilitate pentru realizarea centurii de sud a orașului, proiect în care vor fi parteneri Consiliul Județean, Primăria Arad, Primăria Vladimirescu și Primaria Fântânele. Autoritățile vor accesa fonduri europene pentru construcția noii șosele ocolitoare a municipiului, care va face legătura între autostrada A1 Arad-Timișoara și DN7 Arad-Deva.

”CNIR predă studiul de fezabilitate pentru centura de sud a Aradaului, care va fi primul oraș din România care va avea un inel de centură complet”, a spus ministrul, în timp ce primarul Gheorghe Falcă a adăugat că orașul are acum 75 la sută din inel realizat.

Ministrul a anunțat, cu această ocazie, fuziunea aeroportului din Arad cu cel din Timișoara.

Aerogara arădeană a fost modernizată cu două milioane de euro, iar în ultimii ani au mai fost modernizate pista și sistemul de balizaj, însă din primăvara anului 2015 nu mai există curse de pasageri.

”Aeorportul din Arad este o investiție foarte frumoasă, care acum nu este valorificată. Vom prelua acest aeroport (de la Consiliul Județean – n.r.) la minister și vom realiza sinergie cu aeroportul din Timișoara”, a spus ministrul.

”Pentru Aeroportul Arad s-a decis începerea procedurilor de fuziune cu Aeroportul Timișoara pentru dezvoltarea unui aeroport regional în subordinea Ministerului Transporturilor”, a adăugat Falcă.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite