Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pecs susține oficial candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Culturală

Pecs susține oficial candidatura Aradului pentru titlul de Capitală Culturală
Comentează 0

Municipiul Arad a primit din partea orașului înfrățit Pecs din Ungaria documentul oficial de susținere a candidaturii la titlul de Capitală Europeană a Culturii 2021.  

Ori Laszlo, viceprimarul din Pecs,  oraș care a fost Capitală Culturală Europeană în anul 2010, a predat în cadru festiv documentul primarului Gheorghe Falcă, în deschiderea manifestărilor artistice care marchează Ziua Orașului Pecs în cadrul Zilelor Aradului. 

Odată cu înmânarea scrisorii de susținere, Ori Laszlo declarat că municipalitatea din Pecs este încrezătoare în reușita proiectului Arad2021 și pune la dispoziția partenerilor arădeni experiența de Capitală Culturală,  subliniind totodată oportunitățile pe care candidatura le deschide pentru viitorul orașului Arad. 

La rândul său, Gheorghe Falcă și-a exprimat aprecierea pentru modul în care a evoluat colaborarea de peste un deceniu dintre cele două orașe și afirmat că documentul de susținere din partea orașului Pecs va fi parte a proiectului de candidatură Arad2021, care se va baza și pe o susținere financiară solidă și substanțială. 

Falcă a mai declarat că prioritizarea culturii în politicile publice este o evoluție firească în dezvoltarea Aradului, după ce orașul a fost nevoit mai întâi să se concentreze pe modernizarea infrastructurii și pe crearea de locuri de muncă. 

Galerie foto (5)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite