Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ioan Cristina: „România nu are nevoie de un premier penal”

Ioan Cristina: „România nu are nevoie de  un premier penal”
Comentează 0

Senatorul Cristina susţine că Iohannis le-a dat o veste tristă social-democraților după ce a anunțat că nu va desemna ca premier, după alegerile parlamentare din decembrie, „o persoană urmărită penal sau condamnată penal”. Sigur cei vizați erau cei doi membrii marcanți ai PSD, Liviu Dragnea și Victor Ponta.

„Ținând cont de prerogativele pe care le are președintele Klaus Iohannis, acesta este îndreptățit să desemneze un candidat la funcția de premier al statului. Cu siguranță cel nominalizat va fi din rândul majorității aflate la guvernare, dar după spusele președintelui Iohannis, în nici un caz nu va fi o persoană care e urmarită penal sau condamnată penal, sau are probleme de integritate. Toate aceste cuvine deranjează foarte tare cele două partide, în speță PSD și ALDE. Din calculele lor ar trebui desemnați Liviu Dragnea sau Victor Ponta. Dar socoteala de acasă nu se potrivește cu cea din târg, știm că cei doi sunt „foarte” certați cu legea, unul dintre ei urmărit penal iar celălalt condamnat penal, astfel sunt excluși din start din lista președintelui Iohannis” a declarat senatorul PNL, Ioan Cristina.

Pentru domnii de la PSD și ALDE reaminim că Liviu Dragnea a fost condamnat la doi ani cu suspendare în dosarul Referendumul.  Președintele PSD a fost acuzat că a complotat pentru trucarea rezultatului de la referendumul din 2012. Acesta și-a dat demisia din guvern unde deținea un portofoliu de ministru, dar nu a renunțat la șefia partidului.

Victor Ponta, fostul premier este urmărit penal în dosarul Turceni-Rovinari. De asemenea este cercetat într-un dosar unde este acuzt că i-a promis lui Sebastian Ghiță un loc de deputat, în schimbul unei sume de 200.000 de euro(costul apariției în campania electorală a PSD a lui Tony Blair)

Senatorul PNL, Ioan Cristina, ca reprezentant în Parlamentul României, salută decizia președintelui Iohannis și este de părere că în România clasa politică va trebui să se resemneze. ”Este nevoie de o clasă politică curată, capabilă să facă o reformă parlamentară. Atunci când vor dispărea acești parlamentari corupți, urmăriți penal și chiar condamnați, cetățenii României vor da un vot de încredere Parlamentului” a completat senatorul arădean, Ioan Cristina.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite