Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Adrian Ţolea: „Florin Tripa, un ipocrit populist”

Adrian Ţolea: „Florin Tripa, un ipocrit populist”
Comentează 2

Prim-vicepreședintele PNL Arad, Adrian Țolea, îl acuză pe Florin Tripa, consilier județean PSD, prin intermediul unui comunicat de presă, de ipocrizie și populism. Liberalul spune că Tripa, prin metode caracteristice PSD – minciuni și dezinformări, încearcă să creeze o legătură fictivă între el și Nicolae Ioțcu.

                „Observ că domnul Tripa încearcă cu orice preț să creeze o legătură fictivă între mine și domnul Ioțcu, cu scopul denigrării mele. Cred că tot ce reușește domnul Tripa este să dea dovadă de foarte multă ipocrizie, cerându-mi demisia din funcția de președinte interimar al Consiliului Județean pentru presupuse prostii debitate de imaginația bogată pe care se pare că o are. Cred că domnul Tripa ar trebui, ca de rușine, să lase capul plecat atât timp cât șefii acestuia, pentru care el și colegii săi din PSD Arad și-au anunțat susținerea necondiționată, sunt Victor Ponta – inculpat într-un dosar în care este acuzat de fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală și spălarea banilor, având și sechestru pe avere; și Liviu Dragnea – condamnat la un an de închisoare cu suspendare. Totuși, eu nu îi cer demisia domnului Tripa din funcția de consilier județean, pentru că nu poate să răspundă el pentru faptele domnilor Ponta și Dragnea, așa cum nici eu nu pot să răspund pentru faptele regretabile de care este acuzat domnul Ioțcu. Așa cum am spus și la ședința de consiliu în care am fost ales președinte interimar al Consiliului Județean Arad, nu mă simt cu nimic vinovat, așa cum încearcă domnul Tripa să mă facă să par și îi transmit acestuia că, dacă tot vrea să facă acuze, să le facă în scris în fața organelor competente”, spune Adrian Ţolea.

                Prim-vicepreședintele PNL Arad mai spune că încercarea disperată a celor din PSD de a crea o legătură între el și Nicolae Ioțcu este puerilă, fiind de notorietate pozițiile adverse pe care se aflau cei doi de o bună perioadă de timp.

                „Referitor la afirmațiile domnului Tripa, că domnul Ioțcu era șeful meu, cred că este de notorietate faptul că ne-am situat de mulți ani pe poziții adverse, într-un conflict pe care domnul Ioțcu nu a ezistat să-l facă public ori de câte ori avea ocazia. Tot de notorietate este și faptul că, de o lungă perioadă de timp, domnul Ioțcu se afla într-o relație de prietenie și de grup cu una din găștile din PSD Arad, din care cu siguranță face parte și domnul Tripa, din moment ce în fiecare ședință de Consiliu Județean, atât dânsul, cât și domnul Sabău, ne atacau necontenit pe mine și pe domnul Guțu, dar niciodată pe domnul Ioțcu. Îi reamintesc domnului Tripa și colegilor săi că eu nu am folosit niciodată termenul de «cleptocrație» și că nu m-a văzut niciodată alături de campania la care face referire, iar acest lucru se poate verifica din toate materialele de presă de la vremea respectivă”, a mai declarat prim-vicepreședintele PNL Arad.

                Referitor la insinuările pesedistului Florin Tripa, conform cărora Consiliul Județean, sub interimatul lui Adrian Țolea, ar împărți banii primiți la rectificare după criterii politice, liberalul declară: „Nu știu dacă domnul Tripa chiar se află în necunoștință de cauză, sau dacă încearcă să dezinformeze, dar îi spun că repartizarea celor 55 de milioane de lei primite de județul Arad la rectificarea bugetară a fost făcută de către Direcția Generală a Finanțelor Publice, direct către primării, în încercarea de acoperire a minusurilor create de Guvern la începutul anului. Consiliul Județean va distribui doar suma care i-a fost repartizată, adică 13,6 milioane de lei, iar acest lucru se va face printr-o Hotărâre de Consiliu, nu după bunul plac al cuiva. În același timp, le transmit celor din PSD că noi nu am trecut nimic «sub tăcere», așa cum spun ei, ci am așteptat cifrele oficiale, adică momentul în care Finanțele ne-au transmis cifrele oficiale. Spre deosebire de ei, noi nu putem face declarații pe ceea ce spun liderii PSD, ci pe informații și cifre reale și oficiale, pentru că liderii PSD au făcut în nenumărate rânduri anumite afirmații care ulterior s-au dovedit a fi eronate”.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite