Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alina Gorghiu anunţă o înţelegere cu partidele importante: Este pentru prima dată după 1989

Alina Gorghiu anunţă o înţelegere cu partidele importante: Este pentru prima dată după 1989
Comentează 0

Alina Gorghiu a anunţat pe pagina sa de Facebook că PNL, PSD, UDMR şi PLR au ajuns la o înţelegere şi se vor aşeza la o masă pentru a discuta cele mai importante proiecte pentru România. 
Dintre acestea, Gorghiu a enumerat: stabilitatea macroeconomică a României, absorbția fondurilor europene, dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice, reforma administrației publice, aderarea la spațiul Schengen dar şi pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului UE. Potrivit acesteia, la discuţii vor participa: Liviu Dragnea, Călin Popescu Tăriceanu şi Kelemen Hunor.

Iată postarea integrală a Alinei Gorghiu, în care precizează că discuţiile vor pleca de la Codul Fiscal:
"Pentru prima oară după 1989, politicieni din toate partidele importante se vor așeza la aceeași masă pentru a discuta despre proiectele importante ale României. Am propus șase teme de importanță națională care nu au o încărcătură doctrinară, deci pot face obiectul unei înțelegeri între partide, indiferent de orientarea lor politică. Este vorba despre: 1. Stabilitatea macroeconomică a României; 2. Absorbția fondurilor europene; 3. Dezvoltarea infrastructurii și investițiile publice; 4. Reforma administrației publice; 5. Aderarea la spațiul Schengen; 6. Pregătirea agendei pentru preluarea în 2019 a președinției Consiliului UE.
Mă bucur că inițiativa noastră a primit un raspuns favorabil din partea liderilor politici. Le mulțumesc, în acest sens, președintelui UDMR, Kelemen Hunor, președintelui UNPR, Gabriel Oprea, președintelui PSD, Liviu Dragnea și copreședintelui ALDE, Călin Popescu Tăriceanu. Vom demara aceste discuții de la o temă de actualitate, noul Cod Fiscal, așa cum a propus UNPR. Sunt de acord și cu propunerea PSD, ca într-o primă fază să facem o discuție la care să participe specialiștii partidelor.
În a doua etapă, liderii formațiunilor politice vor decide, pe baza discuțiilor de specialitate, ce soluție va fi adoptată. Codul Fiscal este doar o parte din asigurarea macrostabilității economice a României. Trebuie să stabilim, de asemenea, în corelare cu noul Cod fiscal, ce majorări de salarii în sectorul bugetar pot fi efectuate în acest moment. Ulterior, sper să putem înainta și cu celelalte puncte de pe agenda înaintată de PNL care, firește, poate fi completată la cererea partidelor care vor participa la dezbateri.
Toate aceste discuții trebuie să aibă un caracter public. Nu cred, de altfel, că vreun partid din cele care au răspuns inițiativei PNL va refuza transparența. Nu a fost încă finalizat calendarul tuturor consultărilor, dar acestea sunt detalii tehnice care vor fi, cu siguranță, stabilite în perioada următoare"
, a scris Alina Gorghiu.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite