Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

inspirArad – 40 de filme, 40 de povești despre arădeni

Campania inspirArad a fost lansată, astăzi, în Sala Regele Ferdinand a Primăriei. Este vorba despre o campanie susținută de Primărie și Consiliul Județean, prin Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean, care constă în realizarea a 40 de filme de câteva minute fiecare, ce spun 40 de povești despre arădeni și lucrurile pozitive care se petrec în municipiu și județ. De altfel, ideea a pornit de la o altă campanie, „Arădeni cu care ne mândrim”. Rezultatul este un şir de filme motivaţionale care prezintă instituţii prin intermediul poveştii unor oameni – profesori, antreprenori, tineri, muncitori, artişti...

inspirArad – 40 de filme, 40 de povești despre arădeni
Comentează 0

Campania a fost prezentată de Sergiu Bîlcea, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, Tedy Necula, regizorul celor 40 de filme, Daniela Pădurean Andreica, directorul Centrul Municipal de Cultură Arad și Ionel Bulbuc, directorul Centrului de Cultură Județean Arad.

Conform celor declarate de Sergiu Bîlcea, este vorba despre un proiect pilot, un proiect realizat în premieră la nivel național, realizat la propunerea lui Tedy Necula. „Este un proiect în care cred, avem în Arad oameni extraordinari care muncesc cu pasiune, care fac oraşul mai frumos prin propriul exemplu. inspirArad este o poveste despre oameni obişnuiţi care fac lucruri extraordinare, care trăiesc şi muncesc într-un oraş cu tradiţie şi energie. Consider că exemplul acestor oameni este de natură să inspire, să motiveze, să stimuleze noi energii în comunitatea noastră. Sigur că zecile de personalităţi care au devenit personaje în această poveste frumoasă sunt un grup reprezentativ, sunt mulţi alţi oameni care ar fi putut fi parte a proiectului şi poate că vor fi în viitor. Aradul are nevoie de încredere în prezent şi în viitor, de energiile creative şi cred că fiecare din aceste poveşti frumoase este de natură să inspire, să transmită dragostea faţă de Arad şi dorinţa de implicare. inspirArad este pentru mine oraşul văzut cu inima. Felicitări tuturor celor care au muncit la acest proiect. Trebuie să vedem Aradul cu inima, să descoperim arădenii. Povestea fiecărui om de lângă noi poate să ne inspire. Este primul proiect care vrea să reflecte societatea prin ochii oamenilor. Proiectul inițial presupunea realizarea a 24 de filmulețe, pentru care s-au alocat fonduri de la Centrul Municipal de Cultură și Centrul Cultural Județean, însă am primit un bonus din partea regizorului, care a fost încântat de poveștile descoperite la Arad, astfel încât la final vom avea 40 de filmulețe”, a declarat Sergiu Bîlcea.

„Zeci de videouri inspiraționale”

La rândul lor, Daniela Pădurean Andreica și Ionel Bulbuc, au prezentat sumele investite de instituțiile pe care le conduc: 130.000 de lei CMCA și 72.000 de lei CCJA, și au menționat că filmele vor fi prezentate în preambulul unor evenimente importante găzduite de Arad, iar regizorul Tedy Necula a vorbit despre sursele sale de inspirație. „Pentru început aș vrea să vă spun că nu sunt aici singur, sunt împreună cu o echipă. Și da, mi-a plăcut Aradul. Regia pe care o propun este să arătăm lucrurile pozitive. Contează foarte-foarte mult să vedem binele din noi și să-l arătăm și celorlalți. Acest tip de proiect presupune producția a zeci de videouri inspiraționale, e un proiect dedicat oamenilor care stau la baza oricărei comunități”, susține Necula. Acesta a ținut să precizeze că și-a ales poveștile și cu ajutorul presei locale și promite că va promova campania și la nivel național.  

În încheiere mai trebuie spus că primele trei filme, „Muzeul de istorie a calculatoarelor”, „Vatman în Arad” și „Cetatea Voluntarilor” au fost prezentate cu prilejul lansării campaniei și au lăsat o impresie pozitivă.

 

 

Galerie foto (13)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite