Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Arad 2020: Conducerea Organizației Municipale a PNL Arad a prezentat trei proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM


Trei proiecte aflate pe ordinea de zi a Consiliului Local Municipal au fost prezentate, astăzi, de conducerea Organizației Municipale a PNL Arad, în cadrul proiectului Arad 2020. Este vorba despre aprobarea burselor pentru anul școlar 2019-2020, aprobarea noului preț al gigacaloriei și studiul de fezabilitate pentru faleză.

Arad 2020: Conducerea Organizației Municipale a PNL Arad a prezentat trei proiecte aflate pe ordinea de zi a CLM
Comentează 1

La conferința de presă de astăzi, care a avut loc la sediul PNL, au participat Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale și vicepreședinte al Consiliului Județean Arad, Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și primar al municipiului și Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Organizației Municipale și viceprimar.  

„Împreună ne-am asumat continuarea unor proiecte importante pentru arădeni, regenerarea urbană, Stadionul UTA, 55 de străzi. Astăzi vă vom prezenta trei proiecte care vor fi supuse votului în ședința CLM. Studiul de fezabilitate pentru faleză este un prim pas pentru refacerea zonei pietonale pe care dorim, în echipă, să o modernizăm în perioada viitoare. Este o zonă foarte importantă în strategia noastră pe cinci ani. Faleza, Ștrandul Neptun, parcul din Zona 300 sunt lucruri importante pentru orașul nostru”, a spus Sergiu Bîlcea.

Acord pentru ieftinirea gigacaloriei

În continuare, primarul Călin Bibarț a vorbit despre acordul semnat de conducerile CET Arad și CET Hidrocarburi ceea ce va duce la reducerea cu aproape 30% a prețului gigacaloriei. „În primul rând aș vrea să fac o mențiune, cu toate că prețurile au crescut și producția devine mai scumpă noi totuși am menținut costul gigacaloriei la valoarea anului trecut. Ne dorim ca arădenii să nu simtă prețul căldurii în prag de iarnă ca pe o corvoadă. Comparativ cu alte orașe, cum ar fi Oradea suntem aproximativ la aceeași cifră” a declarat Călin Bibarț. 
Acesta a ținut să precizeze că nu poate decât să spere că investitorul de la CET Arad care a decis să dea drumul la producție se va ține de cuvânt și iarna nu va fi atât de geroasă încât să se impună suplimentarea producției CET Arad cu cea a CET-Hidrocarburi, care este mai scumpă. „În ceea ce ne privește, continuăm investițiile în CET-ul mic (CET Hidrocarburi) și în rețelele de distribuție”, a încheiat Bibarț, primarul Aradului.

Ce burse pot obține elevii din municipiu

Situația burselor școlare a fost prezentată apoi de viceprimarul Ionel Bulbuc. „Consilierii locali sunt chemați astăzi să aprobe cuantumul burselor aferente anului școlar 2019-2020. Bursa de performanţă este de 90 lei; bursă de merit, de 80 lei; bursa de studiu, de 70 lei; bursa de ajutor social, de 60 lei. Repartizarea se va face pe fiecare unitate de învățământ, în funcție de cereri”, a anunțat Bulbuc.

Dacă membrii CLM nu se vor opune, elevii arădeni vor primi 131 burse de performanţă; 5.283 burse de merit; 56 burse de studiu și 2.169 burse de ajutor social.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite