Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Principalele proiecte de pe ordinea de zi a ședinței CLM de astăzi prezentate de liberali (FOTO)

Conducerea Organizației Municipale a PNL Arad a venit în fața presei pentru a prezenta principalele proiecte aflate pe ordinea de zi a ședinței CLM de astăzi. Este vorba despre proiectul de hotărâre privind modificarea Hotărârii nr. 192/2017 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind Regulamentul de desfășurare a activităților comerciale și al piețelor în municipiul Arad, cu modificările și completările ulterioare și a Hotărârii nr. 235/2020 a Consiliului Local al Municipiului Arad privind aprobarea unor măsuri pentru transformarea unor străzi din municipiul Arad în zone pietonale, cu modificările și completările ulterioare; proiect de hotărâre privind aprobarea constituirii unui parteneriat între Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., Municipiul Oradea, Municipiul Arad, Judeţul Arad și Județul Bihor, în vederea implementării proiectului de infrastructură „Drum expres Oradea –Arad și cel cu privire la acordarea unor facilități la plata obligațiilor față de bugetul local pentru durata stării de alertă declarate în anul 2020.

Principalele proiecte de pe ordinea de zi a ședinței CLM de astăzi prezentate de liberali (FOTO)
Comentează 0

Au participat Sergiu Bîlcea, președintele Organizației Municipale; Călin Bibarț, prim-vicepreședintele Organizației și primar al municipiului; Lazăr Faur, vicepreședinte al Organizației și cosilier local și Mihai Pașca, vicepreședinte și consilier local.

Al doilea proiect al Guvernului cu administrațiile locale

Încă de la începutul întâlnirii, Sergiu Bîlcea a ținut să menționeze că actualul Consiliul Local Municipal are toate șansele să implementeze cele mai multe proiecte pe fonduri europene. Referindu-se la drumul expres Arad-Oradea, Bîlcea susține că este vorba despre al doilea proiect al Guvernului României care va fi implementat împreună cu administrațiile locale, primul fiind Centura de Sud-Este al Aradului, care are deja asigurată finațarea de 50 de milioane de euro. „Drumul expres Arad-Oradea va scoate circulația din Gai, va face legătura dintre autostradă și Oradea, va fi o centură a orașului Chișineu-Criș și va fi o legătură mai rapidă cu Vama Vărșand. Astfel, Axa Timișoara-Arad-Oradea-Cluj va beneficia în următorii ani de autostradă. Este vorba despre o investiție imensă, de un miliard de euro. Consiliul Local Bihor va organiza licitația pentru actualizarea studiului de fezabilitate, întru an trebuie să avem un SF nou, iar îm 2022 să avem deja lucrări pe autostradă”, a declarat Bîlcea.

Primarul Călin Bibarț susține, în aceeași ordine de idei, că banii ce urmează să fie investiți de autoritățile locale, maxim un milion de euro, urmează să fie apoi recuperați. „Pentru Arad, interesul major este ca acest drum să se înțepe în autostradă și să avem o centură în Gai. Presupun că toată lumea dorește să se voteze proiectul, pentru ca ulterior să se facă pașii tehnici, venind astfel în sprijinul administrației naționale”, a completat primarul.

În sprijinul celor afectați de pandemie

În ceea ce privește scutirile de taxe și impozite pentru proprietarii de clădiri, Bibarț susține că hotărârea a fost introdusă abia acum pe ordinea de zi a CLM, pentru că doar acum există un act normativ care să permită acest lucru. „În vară, după primul val de pandemie, s-a dat act normativ la nivel național, prin care, prin hotărâri de consilii puteam scuti taxe, impozite la clădiri pe cei care au avut activitățile întrerupte în toatalitate în acea perioadă, doar că în perioada următoare n-a mai fost starea de urgență, dar restricțiile au rămas. De abia acum avem act normativ prin care din nou consiliile locale pot lua o astfel de hotărâre, pentru a veni în sprijinul celor care fără vina lor au avut activitățile închise”, afirmă primarul Călin Bibarț. Despre funcționarea teraselor, primarul susține că în momentul în care a fost realizat regulamentul inițial, toată lumea se aștepta ca acestea vor putea funcționa normal începând cu luna noiembrie, ceea ce nu s-a mai întâmplat, astfel încât s-a impus prelungirea termenului până la care pot funcția terasele până la sfârșitul anului. În decembrie însă există posibilitatea ca aceest regulament să fie regândit pentru a cuprinde întreaga perioadă a anului.

Foto: Vasile Zărăndan

 

 

 

Galerie foto (9)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite