Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Organizația Municipală și consilierii PNL la ora bilanțului (FOTO și VIDEO)

Organizația Municipală a Partidului Național Liberal a organizat o întâlnire cu presa mai atipică, în Parcul Bujor Buda, pentru a prezenta un scurt bilanț al consilierilor municipali liberali, la patru ani de mandat. Cum astăzi, de Sânziene, se sărbătorește și Ziua Iei, doamnele liberale au venit îmbrăcate în ii și având coșuri cu sânziene.

Organizația Municipală și consilierii PNL la ora bilanțului (FOTO și VIDEO)
Comentează 1

Bilanțul celor patru ani de mandat a fost făcut de Sergiu Bîlcea, președinte al Organizației Municipale și vicepreședinte al CJA; primarul Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale; Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și prim-vicepreședinte al OFL la nivel național și viceprimarul Ionel Bulbuc, vicepreședinte al Organizației Municipale.

„Echipa de consilieri ai PNL se prezintă în fața arădenilor, la patru ani de zile, cu un raport, un raport al activității în acest mandat și ca o punte spre următorul mandat”, a spus în deschiderea întâlnirii Sergiu Bîlcea. În continuarea, acesta a prezentat proiectul politico-administrativ care a obținut încrederea arădenilor în urmă cu patru ani. „A fost foarte important să câștigăm cu o majoritate în 2016 care ne-a permis să punem pe tapet proiectele administrative ale Aradului, dar mai ales să avem legitimitate în lupta cu PSD. Din 2012 până în 2019, Aradul a fost lăsat în spate de către PSD, Mihai Fifor şi gaşca lui-proiecte zero pentru Arad, doar colecţionar de funcţii. PNL a încercat cu acestă echipă pe care o vedeţi în spatele meu şi alături de mine să implementeze cele mai importante proiecte, chiar dacă Guvernul României a fost ostil Aradului. Au fost patru ani dificili, patru ani de provocări, patru ani în care proiecte importante, regenerarea urbană, reabilitarea unor instituţii, începerea modernizării centrului şi finalizarea stadionului UTA au fost provocări importante. În echipă am reuşit să închidem o parte dintre ele, dar cel mai important, să ne uităm spre viitor”, a continuat Bîlcea. Acesta mai spune că PNL are o datorie faţă de arădeni, să producă proiecte. Preşedintele Organizaţiei Municipale susţine că proiectele au fost stabilite: Cetatea Aradului, Ştrandul Neptun, Faleza Mureşului, Mureşel, faţadele oraşului. Bîlcea nu a evitat nici subiecte precum criza sanitară provocată de coronavirus, ţinând să sublinieze că în ultimele săptămâni Aradul nu a avut prea multe cazuri; dar nici criza economică care va urma. „Următoarea perioadă va fi importantă pentru echipa PNL, pentru că ne propunem proiecte importante care să aducă infrastructura Aradului la un nou nivel: postul peste Mureş de pe Andrei Şaguna, Centura de Sud-Est şi drumul expres Arad-Oradea. Pentru noi, lupta importantă este pentru cetăţeni, dar şi o luptă cu PSD, care a fost partidul toxic al Aradului. Mihai Fifor şi cu gaşca lui au colecţionat funcţii, funcţii la nivel ministerial, funcţii la nivel parlamentar, dar nu au avut niciun proiect, în ultimii şapte ani, pentru Arad. Mesajul nostru pentru arădeni este că ne asumăm o schimbare a generaţiei, ne asumăm o nouă dezvolatare a oraşului, cu lucruri concrete”, a mai spus Bîlcea.

Cu cifrele în faţă

În continuare, primarul Călin Bibarţ a făcut o prezentare cu cifrele în faţă a proiectelor începute în acest mandat sau în mandatul trecut, când primar era Gheorghe Falcă, şi finalizate în ultimii patru ani, dar şi a proiectelor de viitor. „În învăţământ, pentru grădiniţe, în această perioadă au fost finalizate investiţii de peste 2,5 milioane de lei; în şcoli generale, de şapte milioane, în licee, de peste 40 milioane de lei; în sănătate, 1,2 milioane plus 1,5 milioane de euro, finanţări directe către spital; pentru monumente istorice, obiective de cultură, 26 de milioane; pentru ceea ce înseamnă parc, spaţii verzi, un milion de lei; pentru instalaţii de irigat, mobilier urban, peste jumătate de milion; pentru ceea ce înseamnă domeniu sportiv, baze sportive, dacă ne gândim la Stadionul Motorul, Bazinul de Polo, peste 30 de milioane de lei; pentru ceea ce înseamnă ştrand, peste patru milioane de lei; pentru extinderea iluminatului public, reabilitări de locuinţe sociale şi regenerarea care se apropie de final, peste 44,5 milioane; în ceea ce înseamnă domeniul transporturilor, peste 31,5 milioane de euro. În ceea ce priveşte viitorul, avem în lucru revitalizările din zona Mărului, parcul din Zona 300, traseul cu autobuzul peste viitorul pod pe Ştefan cel Mare şi podul de acolo, refacerea liniei de tramvai de pe Abatorului, Reabilitarea Teatrului Ioan Slavici, Centrul Multifuncţional de pe Tarafului. Tot ceea ce înseamnă proiectele mari de viitor, sperăm pe viitoarele axe de finanţare europeană, Cetatea, malul Mureşului, sunt două obiective de interes major pentru noi”, a spus Bibarţ.  

„O schimbare în bine”

La rândul său, Geanina Pistru a vorbit despre echipa coagulată în ultimii patru ani, perioadă în care numărul membrilor PNL Arad a crescut substanțial. Asta, în condițiile în care lupta cu stânga reprezentată de PSD a continuat. „Patru ani împreună, patru ani în care ne-am asumat alături de președintele Sergiu Bîlcea, dar și de prim-vicepreședintele Călin Bibarț să aducem o schimbare, o schimbare în bine în PNL. Spun eu că am reușit. Prin Proiectul 2020, prin Proiectul Aradul Liberal, prin Proiectul celor 100 de femei venite în partid la 100 de ani de la Marea Unire am reușit să aducem peste 780 de oameni alături de noi. Am reușit să convingem prin seriozitate și prin echipă. În acești patru ani, munca în echipă s-a văzut, munca în echipă a dat roade. Ne-am luptat cu PSD. Ne-am luptat când ne-au luat cele 16 milioane de euro și am ieșit în stradă, ne-am luptat atunci când au vrut să ia Primăria Arad și ne-am luptat întotdeauna atunci când a fost vorba de comunitatea arădeană și am stat drepți în fața cetățenilor și vom sta în continuare. Această echipă a adus proiecte, această echipă, împreună cu Gheorghe Falcă a dus dezvoltare Aradului și cred că în echipă, în continuare vom arăta că Aradul este întotdeauna în față”, a afirmat Geanina Pistru, care a ținut să menționeze că Guvernul este acum de partea Aradului.

„Sistem de cinematografe unic în România”

În ceea ce-l privește, viceprimarul Ionel Bulbuc a început prin a menționa că acum patru ani s-a alăturat proiectului liberal, care a fost unul de succes datorită echipei. „E clar că avem lideri, avem oameni care propun, numai că în spate trebuie să fie o echipă de consilieri, o echipă de profesioniști, care să gireze aceste proiecte. Pentru Arad, timp de patru ani, acești oameni minunați au girat proiectele Aradului. Nu putem spune același lucru despre PSD. Dacă vorbim astăzi de proiecte, despre proiectele culturale în infrastructură, atunci ar trebui să vorbim despre inițiatorul acestor proiecte, care este Gheorghe Falcă. E omul care le-a gândit, le-a implementat, iar noi în aceste zile culegem niște roade. Da, echipa din 2020 va fi o echipă unită, va fi o echipă care va gândi proiecte, va implementa proiecte și vom merge mai departe pentru binele și frumusețea orașului. Vorbim despre instituții importante, cum ar fi Filarmonica și Palatul Cultural, în care valoarea investiției a fost peste 17 milioane de lei sau de unul dintre obiectivele culturale sau chiar turistice, orga din incinta Filarmonicii, mai ales că în România sunt doar trei astfel de piese. Vorbim despre Teatrul Clasic Ioan Slavici care în aceste zileva fi reabilitat. Vorbim despre un sistem de cinematografe unic în România, pentru că zona de cinematograf clasic a fost înlocuită de multiplexuri. Noi suntem un oraș al arhitecturii, al istoriei, un oraș al inovației, dar întotdeauna ne-am mândrit că aceste cinematografe au fost redate publicului prin caravane, prin filme de artă...” , a încheiat Bulbuc.

Intrați AICI pentru VIDEO

Foto: Cătălin Florin

Galerie foto (34)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite