Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alegeri la organizaţia municipală cu cei mai mulţi membri din România: Sergiu Bîlcea a obţinut un nou mandat de preşedinte (FOTO)

Într-o atmosferă destinsă și cu organizare elegantă, PNL și-a ales structurile de conducere în municipiul Arad. La ștrandul Neptun, peste 1.000 de oameni au participat la Comitetul de Coordonare Local PNL Arad, la prima întâlnire cu un număr mare de membri din ultimul an.

Cu PNL partid câștigător al tuturor alegerilor organizate în municipiul Arad în ultimii patru ani, discursurile liderilor liberali au transmis optimism și încredere. Evocarea perioadei grele marcate în primii ani de guvernarea ostilă a PSD și apoi de pandemie, dar și suflul nou dat de guvernarea liberală, relansarea proiectelor Aradului și unitatea echipei au fost temele cel mai des enunțate în luările de cuvânt.

Alegeri la organizaţia municipală cu cei mai mulţi membri din România: Sergiu Bîlcea a obţinut un nou mandat de preşedinte (FOTO)
Comentează 4

Oficiile de gazdă au fost făcute de Geanina Pistru, care a dat cuvântul celor invitaţi să vorbească. „Pentru mine, organizaţia municipală este marea familie liberală, marea mea familie”, a spus aceasta, după care a făcut un bilanţ al ultimilor patru ani şi a vorbit despre liberalii care şi-au pierdut viaţa din cauza COVID-19, printre aceştia numărându-se şi Tiberiu Ciul, unul dintre membrii activi ai PNL Arad. În continuare, Răzvan Cadar, secretarul general al Organizaţie Judeţene, a constatat că adunarea liberalilor din municipiu a fost constituit statutar şi a ţinut să le spună câteva cuvinte celor prezenţi. „Doresc să vă mulţumesc pentru tot ceea ce aţi realizat în municipiu din punct de vedere politic şi administrativ”, a spus printre altele Cadar. La rândul său, senatorul Ioan Cristina a vorbit despre momentul delicat prin care trece partidul la nivel naţional. „Suntem într-un moment destul de delicat, dar sunt convins că vom depăşi şi momentul 25 septembrie (n.r. – când au loc alegerile la nivel central) şi vom rămâne în continuare uniţi”, a spun Cristina.

 

Glad Varga: „PNL trebuie să fie prezent în viaţa arădenilor”

În ceea ce-l priveşte, deputatul Glad Varga a vorbit despre planurile comune ale organizaţiei, „Dragi prieteni, dragi colegi, mă bucur să vă văd astăzi aici. După un an pandemic, în care reuniunile au fost puţine şi la distanţă,  dacă se întâlnesc atât de mulţi oameni buni şi implicaţi este o binecuvântare. Vreau să vă felicit pentru implicare, pentru toate acţiunile din zonele voastre, pentru sacrificiul pe care îl faceţi după programul de muncă, inclusiv pentru că sunteţi vigilenţi, semnalaţi tot timpul probleme pentru ca administraţia judeţeană sau locală să le rezolve rapid. Sunteţi prezenţi în comunitate. Sunt deputat la al doilea mandat şi datorită vouă şi arădenilor care au avut încredere în Partidul Naţional Liberal. Încrederea se construieşte greu, dar trebuie să avem grijă că se pierde foarte uşor. PNL trebuie să fie prezent în viaţa arădenilor care şi până acum, să fie acelaşi sprijin şi mai ales acelaşi vehicul dezvoltare care a adus Aradul printre cele mai importante municipii din ţară, şi pentru asta îl putem felicita pe fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă şi să îi urăm mult succes actualului primar, Călin Bibarţ. Vreau să urez mult succes echipei care candidează astăzi, vreau să îi urez mult succes lui Sergiu”, a spus deputatul Glad Varga.

Falcă susţine că Aradul are în faţă alte provocări decât în 2004

Președintele PNL, europarlamentarul Gheorghe Falcă, a evocat momentul de cumpănă din anul 2004, când o mână de tineri a avut curajul să lupte cu PSD. „Am evoluat odată cu orașul. Astăzi Aradul are alte provocări, vrem să fim mai rapizi, vrem să facem un oraș al digitalizării, verde, cu un ritm bun al tehnologizării. Avem oportunitatea să producem schimbări, să ducem orașul la un alt nivel. În pandemie, am pierdut prietenii, vecinii. Anul 2020 a fost cel mai dificil, dar am învățat din nou ce înseamnă libertatea. Totuși, ne-am ridicat și astăzi vorbim despre viitor. Vă rog să vă apărați orașul! Aveți aici oameni cu care să mergeți în față, trebuie să avem curajul să ne ridicăm! Credeți în schimbare, eu vă mulțumesc că ați crezut în mine!, a spus Gheorghe Falcă, care a vorbit pe acordurile melodiei The Best (sau Simply the best, cum mai este cunoscută) interpretată de Tina Turner.

Cionca: „Una dintre cele mai puternice și eficiente organizații PNL din România!”

„Forța PNL este forța fiecăruia dintre dumneavoastră multiplicată cu dorința noastră de a ne duce proiectele mai departe, cu plăcerea de a veni la partid ca într-un grup de prieteni, cu mândria că fiecare dintre noi contăm în matricea dezvoltării Aradului, în toate realizările administrației arădene. Iar aceste proiecte și aceste realizări nu vorbesc doar despre Aradul de astăzi, ci definesc Aradul de mâine, un Arad liberal, puternic și frumos”, a spus președintele Consiliului Județean Iustin Cionca, prim-vicepreședintele PNL Arad. Acesta l-a felicitat pe Sergiu Bîlcea și echipa de la municipiu pentru că au făcut din PNL Arad „una dintre cele mai puternice și eficiente organizații PNL din România!”

Primarul şi viceprimarul au vorbit despre nevoia de unitate

Primarul Aradului, Călin Bibarț a pus accent pe nevoia de unitate și a îndemnat să vedem partea plină a paharului. „Când apar scântei, orgolii, avem de pierdut toți. Oamenii politici și partidele dau testul în fața alegătorilor. Alegerile au fost câștigate, nu simplu și nu ușor. 2024 va fi mai greu, ne va crea mai multe probleme politice. Avem cu toții interesul să vedem din orice pahar partea plină, să fim spate în spate, să putem câștiga în continuare. Echipele sunt importante și vor fi întotdeauna, dar cea mai importantă echipă din care trebuie să face parte se numește echipa Arad, trebuie să convingem arădenii că merităm să facem parte din această mare echipă. Acest lucru îl vom putea face împreună, împreună vom învinge!”, a spus Călin Bibarț.

În continuare, Ionel Bulbuc, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale şi al Consiliului Judeţean, a vorbit despre importanţa susţinerii politice în administraţie. „Ca viceprimar al Aradului în mandatul precedent, ca vicepreşedinte al Consiliului Judeţean, ca vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale, am înţeles cât de importantă este susţinerea politică într-o administraţie, dar şi colaborarea dintre Consiliul Judeţean şi Primăria Municipiului Arad”, a spus Bulbuc, în timp ce viceprimarul Lazăr Faur susţine că astăzi a fost un moment al bilanţului şi al unui nou început, făcând o pledoarie pentru unitate. „La bine şi la rău am fost mereu împreună. Se spune că politica este o sabie cu două tăişuri, un tăiş pentru războaiele cu adversarii politici şi un tăiş pentru confruntările din interiorul partidului, cu colegii. Eu aş spune astăzi că noi nu avem nevoie, nici la Arad şi nici în România de o sabie cu două tăişuri, noi avem nevoie doar de un paloş care să fie ascuţit pe o singură parte şi cu care să ne luptăm doar cu adversarii politici în 2024”, a spus Lazăr Faur.

Bîlcea: „Suntem organizaţia municipală cu cei mai mulţi membri din România”

Sergiu Bîlcea a fost ales președinte al Organizaţiei Municipale a PNL Arad al doilea mandat consecutiv. Acesta a mulțumit echipei liberale pentru încredere și susținere, a marcat importanța liderilor din cartiere care reprezintă interfața PNL în relația cu arădenii. „Ce ne-a făcut câștigători? Avem o echipă puternică, în acești ani am știut că putem să contăm unul pe celălalt. Am menținut contactul cu arădenii, cu nevoile lor, suntem reprezentați în fața arădenilor de oameni credibili și respectați de comunitate. Am pus unitatea și interesul echipei deasupra ambițiilor și orgoliilor personale, pentru că doar împreună putem să câștigăm, împreună putem să construim pentru Arad! Am păstrat încrederea cetățenilor, pentru că suntem cei care dăm direcția dezvoltării Aradului. Victoria în alegeri nu este un obiectiv în sine: îmi doresc să câștigăm pentru a face Aradul puternic și respectat, pentru a face viața oamenilor mai bună. Trebuie să repunem Aradul pe harta marilor investiții. Am încredere că împreună vom reuși!”, a declarat deputatul Bîlcea. Acesta a accentuat în discursul său marile proiecte la care lucrează administrația locală, printre care drumul expres Arad – Oradea, modernizarea căii ferate Arad – Timișoara, refacerea centrului orașului și a Falezei Mureșului. „Ne-am dorit, în ultimii ani să consolidăm organizaţia PNL Arad. Astăzi suntem organizaţia municipală cu cei mai mulţi membri din România”, a încheiat Sergiu Bîlcea, pentru ca la final toată lumea să se ridice în picioare pentru a aplauda imnul partidului.

Lucian Şerban

Foto: Vasile Zărăndan

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite