Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Ce își propun liberalii arădeni la alegerile de duminică

Conducerea PNL Arad a venit astăzi în fața presei pentru a face împreună un scurt bilanț al ultimelor săptămâni, dar și despre ceea ce își propun în perioada următoare. Europarlamentarul Gheorghe Falcă, președintele Organizației Județene, a fost însoțit de prim-vicepreședintele Iustin Cionca, președinte al Consiliului Județean Arad; președintele Organizației Municipale, Sergiu Bîlcea, vicepreședinte al CJA; primarul Călin Bibarț, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale, Geanina Pistru, prim-vicepreședinte al Organizației Municipale și prim-vicepreședinte al OFL la nivel național; deputatul Glad Varga; secretarul general al PNL Arad, Răzvan Cadar, vicepreședinte al CJA și viceprimarul Ionel Bulbuc, vicepreședinte la Organizației Municipale.

Ce își propun liberalii arădeni la alegerile de duminică
Comentează 2

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a fost cel care a făcut oficiile de gazdă, vorbind despre dorința liberalilor ca arădenii să iasă în număr mare la vot, duminică, despre propiectele pe care le-a lăsat atunci când a părăsit conducerea Primăriei, despre piedicile puse de pesediști, atunci când au fost la guvernare, și despre planurile de viitor ale administrației liberale. Nu în ultimul rând, a ținut să remarce intervențiile făcute de deputatul Glad Varga pentru continuarea lucrărilor la noul sediu al Palatului Copiilor. „Dorința noastră este de a chema cât mai mulți oameni la vot, cu mulțumirea noastră pentru voturile pe care le-am primit în turul întâi”, a spus Falcă, referindu-se la alegerile de duminică.

„A fost nevoie de un an ca un ministru să semneze un contract”

Cu privire la contractul pe „Mobilitate” semnat de primarul Călin Bibarț, contract în valoare de aproape 50 de milioane de euro, ce presupune printre altele construirea unui pod în continuare străzii Andrei Șaguna, achiziționarea de autobuze electrice, a peste 300 de biciclete care urmează să fie închiriate, Falcă a atras atenția că a fost nevoie de un an și de căderea Guvernului PSD pentru ca un ministru să semneze contractul, în condițiile în care autoritățile locale au avut nevoie de un an și șase luni pentru a pregăti documentația necesară pentru accesarea fondurilor. „Aradul are o perspectivă foarte bună pentru modernizarea infrastructurii de cale ferată, a mijloacelor de transport în comun, electrice, care nu poluează. Acum, trebuie să pregătim următorul ciclu financiar 2021-2028. Sperăm ca în trei săptămâni să se transmită o veste foarte bună, o veste care să ne facă ca noi, cei din regiune să ne dăm direcțiile de dezvoltare. Până acum fondurile europene erau dirijate pe capitolele generate de Ministerul Dezvoltării în parteneriat cu Ministerul Fondurilor Europene, acum, prin solicitarea Asociației Municipiilor din România, prin parteneriatul cu actualul Guvern, în loc de unitatea de implementare la București vom avea unitate de implementare în fiecare regiune”, a ținut să precizeze Falcă.

Intervenție reușită

Acesta a mai spus că potrivit mesajului transmis de premierul Ludovic Orban, președintele PNL, anul viitor, administrațiile locale vor primi mai mulți bani, astfel încât „banii furați de PSD anii trecuți, nu vor mai fi furați în 2020.” De asemenea, Gheorghe Falcă a ținut să renarce și faptul că demersurile făcute de deputatul Glad Varga în favoarea Palatului Copiilor au fost încununate de succes. „Ne-a bucurat intervenția domnului deputat Glad Varga pentru ceea ce înseamnă continuarea investiției la Palatul Copiilor. De fapt, în anul 2008, noi am intervenit și am dat drumul la procedură în 2009 pentru două investiții importante în Arad, Palatul Copiilor și Inspectoratul Școlar. Cu chin cu vai s-a terminat Inspectoratul Școlar și noi vom avea obligația ca într-o perioadă relativ scurtă să finalizăm această investiție importantă pentru Arad, Palatul Copiilor”, a mai spus președintele PNL Arad.

78 din 78

La rândul său, Iustin Cionca, șeful de campanie al PNL Arad, a spus că obiectivul pentru alegerile de duminică este victoria în toate cele 78 de unități administrativ teritoriale din județ. „Ne dorim mai mult și ne bazăm pe dorința românilor de a transmite un mesaj clar cu privire la ceea ce dorește această țară”, a ținut să completeze Falcă.

„Vin din piața de la Ineu și astăzi încheiem practic campania electorală. Săptămâna aceasta am fost în aproape toate piețeledin județ. Am avut întâlniri cu primarii noștri, cu organizațiile, cu militanții noștri și vreau să vă spun că atmosfera este una foarte bună. Sunt convins că dacă acum două săptămâni Aradul a fost pe locul al cincilea la nivel național, de data aceasta, duminică vom mai urca cel puțin un loc, dacă nu două. Pentru asta vreau să mulțumesc tuturor militanților noștri, tuturor primarilor, viceprimarilor, sutelor de consilier, organizațiilor de femei, de tineret, care au fost foarte activi și care au muncit cum nu prea cred că au muncit niciodată și vă asigur că duminică vom sărbători reușita domnului președinte Iohannis pentru al doilea mandat și sper ca de luni, începând precampania pentru locale, unde PNL este pregătit, avem în peste 90% dintre organizații deja stabiliți candidații, mai avem câteva localități, apoi ne pregătim pentru alegerile locale, care din punctul meu de vedere sunt cele mai importante. Aici se alege omul, nu partidul”, a declarat Iustin Cionca.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite