Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Momentul adevărului: arădenii și-au ales edilii (FOTO) / UPDATE: Liberalii câștigă ARADUL prin Călin Bibarț; Cionca rămâne la conducerea CJA

Aproape 388.000 de electori sunt așteptați la urne în județ pentru a-și alege primarii, consilierii locali, consilierii județeni și pe președintele Consiliului Județean, care la alegerile de anul acesta este ales prin vot direct. Este un moment al adevărului, atât pentru alegători, care au astăzi ocazia să se exprime cu ștampila în mână dacă sunt sau nu mulțumiți de edili, dar și pentru politicieni, aceștia urmând să afle din cea mai autorizată sursă cum sunt percepuți de electorat.

Intrați AICI pentru a afla prezența la vot în timp real.

Momentul adevărului: arădenii și-au ales edilii (FOTO) / UPDATE: Liberalii câștigă ARADUL prin Călin Bibarț; Cionca rămâne la conducerea CJA
Comentează 2

Update 15 Liberalii câștigă ARADUL prin Călin Bibarț; Cionca rămâne la conducerea CJA

Potrivit liberalilor arădeni, Călin Bibarț este noul primar ALES al Aradului. Se pare că ar fi reușit să obțină 35% din voturi. PNL mai revendică victoria la Sântana, Ususău și Chișineu-Criș. PSD reușește să se mai impună la Dezna, Felnac, Craiva și Târnova. În ceea ce privește USR, trebuie spus că din datele de care dispunem în momentul de față, formațiunea nu a reușit să câștige nici măcar o primărie în județ.

Referitor la competiția pentru șefia Consiliului Județean Arad, conform informațiilor noastre, Iustin Cionca a reușit să se impună, rămânând la conducerea instituției.


Update 14 PNL a câștigat până acum 48 de primării

Până acum PNL a câștigat 48 de primării din județ. Liberalii se impun astfel la: Vinga, Zimand, Petriș, Hășmaș, Grăniceri, Socodor, Bârsa, Semlac, Cermei, Șiria, Olari, Ineu, Pecica, Tauț, Almaș, Brazii, Ghioroc, Bata, Ignești, Curtici, Sebiș, Hălmăgel, Macea, Frumușeni, Șeitin, Buteni, Bocsig, Zărand, Pleșcuța, Pilu, Săvârșin, Birchiș, Seleuș, Fântânele, Șagu, Șepreuș, Zădăreni, Conop, Șilindia, Șimand, Vladimirescu, Vârfurile, Beliu, Zăbrani, Covăsînț, Zerind, Chisindia și Cărand.

La rândul lor, social-democrații reușesc să se impună la Secusigiu, Moneasa, Bârzava, Lipova, Șicula, Pâncota, Șiștarovăț, Apateu și Păuliș.

UDMR va avea primari la Peregu Mare, Mișca, Dorobanți, Șofronea, Sintea Mare și Iratoșu, Pro România dă primarul pentru Dieci, PPU dă primarul de la Vărădia de Mureş, iar Nădlacul este câștigat de independentul Ioan Radu Mărginean.


Update 13 PNL câștigă încă zece primării din județ

Pe lângă primele 11 primării adjudecate, PNL câștigă încă zece primării din județ. Este vorba despre Ineu, Pecica, Tauț, Almaș, Brazii, Ghioroc, Bata, Ignești, Curtici și Sebiș.


Update 12 PNL a câștigat până acum 11 primării din județ; ce rezultate a obținut UDMR

Potrivit primelor rezultate, PNL a câștigat până acum 11 primării din județ: Vinga, Zimand, Petriș, Hășmaș, Grăniceri, Socodor, Bârsa, Semlac, Cermei, Șiria și Olari.

Mai trebuie spus că UDMR se impune la Peregu Mare, Mișca și Dorobanți.


Update 11 Sărbătoare la PNL

După publicarea sonsajelor de opinie realizate la ieșirea de la urne e sărbătoare la PNL. „Primele EXIT POLL-uri sunt favorabile! Am câştigat Capitala! Urmează Aradul!”, scriu pe Facebook liberalii arădeni.


Update 10 Dosare penale la Nădlac și Moneasa

Pe raza județului Arad, procesul electoral se desfăşoară în condiţii normale şi nu au fost semnalate probleme deosebite, forţele Ministerului Afacerilor Interne fiind desfăşurate în teren pentru asigurarea ordinii şi siguranţei publice şi facilitarea procesului electoral, în 437 de secții de votare, constituite pe raza județului Arad, în 375 de locații, informează reprezentanții Inspectoratului de Poliție Județean Arad.

Repartizarea buletinelor de vot de la circumscripțiile electorale către secțiile de votare s-a desfășurat ieri seara, fără incindente, iar în cursul acestei zile, paza și protecția secțiilor de votare din județ este asigurată de 264 de polițiști, 82 de jandarmi, 51 de pompieri și 32 de polițiști de frontieră, precum și 8 lucrători de alte structuri ale M.A.I.

„Până la această oră, cu privire la exercitarea dreptului de vot, au fost întocmite două dosare penale, astfel: unul pentru fraudă la vot, în localitatea Nădlac, unde, o femeie, cetățean al Republicii Moldova, cu drept de ședere temporar pe teritoriul României, a votat fără a avea acest drept, iar la Moneasa, pentru nerespectarea regimului urnei de vot, unde un bărbat din Moneasa a intrat într-o locuință cu urna mobilă, fără a avea acest drept”, a ținut să precizeze Adina Aconstantinesei, purtătorul de cuvânt al IPJ Arad,

De asemenea, au fost aplicate două sancțiuni contravenționale. Până la ora 16.00. au fost semnalate 12 incidente electorale, dintre care 10 prin apel 112, o sesizare direct și o sesiare SIMPV, fiind confirmate două incidente. „Forţele Ministerului Afacerilor Interne desfăşoară activităţi în sistem integrat pentru a asigura exercitarea dreptului la vot în condiţii de siguranţă şi pentru a verifica şi sancţiona cu celeritate orice semnalare de incident sau încălcare a normelor legale”, a încheiat Adina Aconstantinesei.

Incident și la Șofronea

PNL Arad a depus o sesizare la Biroul Electoral Județean, având în vedere că, la Șofronea este împiedicat accesul în secția de votare a candidatului PNL. Este vorba despre secția nr.385 Șofronea.

Potrivit liberalilor arădeni, președintele secției, care este și funcționar al primărie conduse de primarul PSD, interzice candidatei PNL să intre în secția de votare, încălcând dreptul acesteia prevăzut de art.83 alin.(5) din Legea nr.115/2015.

 


Update 9 Iustin Cionca a votat pentru ca Aradul să fie un loc unde se vine (VIDEO)

Iustin Cionca, președintele Consiliului Județean Arad, a votat la Liceul „Gheorghe Lazăr” din Pecica. „Am votat alături de soția mea pentru un județ în care părinții să nu plece de lângă copii, în căutarea unei vieți mai bune, și nici copiii să nu își caute norocul în străinătate. Am votat ca Aradul să fie un loc unde se vine, cu locuri de muncă bine plătite și condiții bune de viață. Am votat pentru ceea ce contează, pentru viața sigură arădenilor, siguranță pe drumuri, siguranță în spitale, siguranță pe străzi. Am votat cu respect față de arădeni și față de județul nostru”, a declarat Cionca la ieșirea de la urne.

Intrați AICI pentru VIDEO.


Update 8 Care este semnificaţia votului de astăzi în opinia lui Sergiu Bîlcea

Sergiu Bîlcea, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean Arad, a scris pe Facebook despre semnificaţia votului de astăzi.

„Am votat cu încrederea că Aradul poate să strălucească, pentru curajul de a face schimbările de care avem nevoie, pentru Aradul liber, sigur şi frumos. Azi e timpul arădenilor, vocea voastră trebuie să se audă tare şi clar: vă îndemn să mergeţi la vot şi să vă exprimaţi opţiunea. Alegerea voastră contează şi arată calea pentru cei care trebuie să administreze Aradul corect, fără scuze şi justificări”, susţine Bîlcea. Acesta a votat la Secţia 17 din Micălaca, amplasată în incinta „Universităţii Aurel Vlaicu”.


Update 7 Gheorghe Falcă: „Ne vom alege viitorul, viitorul legat de oamenii care au putut să construiască”

Europarlamentarul Gheorghe Falcă a votat la Sectia 103 în Aradul Nou,  secție amplasată în incinta Liceului Teoretic Adam Müller Guttenbrunn. Referindu-se la cei care au criticat modul în care a fost administrat Aradul în ultimii 16 ani, Falcă le-a transmis să nu uite că în acești ani s-au schimbat multe lucruri în municipiu și că votul oamenilor contează cel mai mult.

 „De aceea, și astăzi, noi credem că ne vom alege viitorul, viitorul legat de oamenii care au putut să construiască, de echipele care sunt în spatele acestor oameni și de proiectele pe care le avem. În urmă cu un an, când plecam în Parlamentul European, le spuneam arădenilor că las la dispoziție 200 de milioane de euro, bani deja obținuți ca finanțare pentru cele mai importante proiecte din municipiul Arad. De aceea sunt astăzi hotărât ca împreună cu echipa mea, cu cel care conduce astăzi lista Partidului Național Liberal pentru ceea ce înseamnă un Arad liber, un Arad sigur și un Arad frumos, să punem în aplicare aceste proiecte și evident să aducem bunăstare oamenilor”, a declarat Gheorghe Falcă.

În continuare, europarlamentarul arădean a spus că acesta este doar un început, pentru că pe 6 decembrie România își va alege direcția guvernamentală pentru următorii patru ani. „Cred că așa cum suntem într-o familie a oamenilor care credem în valorile creștin-democrate, vom fi și în 6 decembrie la fel, o familie care vom da direcția României, având un mare potențial, odată cu ceea ce a însemnat aprobarea Consiliului European a 80 de miliarde de euro pentru România. A fost un mare succes al președintelui Klaus Iohannis și un succes pe care noi trebuie să-l punem în practică. De aceea îi încurajez pe arădeni să vină la vot și cei care cred în mine să fie hotărâți în drumul pe care-l avem și cei care cred mai puțin în mine să vină la vot, pentru că așa legitimăm oamenii care ne vor conduce în următorii patru ani”, a mai spus Falcă.


Update 6 De ce a votat Lazăr Faur „pentru”

Lazăr Faur a scris pe Facebook că astăzi a votat „pentru”. „Astăzi am votat «PENTRU»! Încredințat că toți cei care votează mereu «împotrivă» nu vor avea spor în orașul nostru”, a scris Faur, care a mers la vot împreună cu fiul său, Bogdan.


Update 5 Călin Bibarț: „Din RESPECT pentru arădeni” (VIDEO)

În ceea ce-l privește, primarul Călin Bibarț a făcut o pledoarie pentru participarea la vot, susținând că există condiții corespunzătoare, atât din punct de vedere tehnic, cât și din punct de vedere al protecției împotriva COVID-19. „Am venit, evident, din respect pentru arădeni. Vreau să apreciez în mod deosebit pe cei care au venit și vor veni la vot astăzi, pentru că dau dovadă că România și Aradul merg înainte, vreau să le mulțumesc din suflet. Vreau să-i încurajez pe cei care nu au ajuns încă la secția de votare spunându-le că sunt condiții corespunzătoare și tehnice și în ceea ce privește protecția în condițiile de pandemie. În rest cred că este foarte simplu, un om, un vot pentru Arad”, a declarat primarul Călin Bibarț, care a votat la Secția nr. 8, amplasată în clădirea Colegiului Național „Vasile Goldiș”.

Intrați AICI pentru VIDEO.


Update 4 Răzvan Cadar: „Votul înseamnă un drept, dar și o obligație morală”

Răzvan Cadar, vicepreședintele Consiliului Județean Arad, a votat la Secția 2, amenajată la Policlinica Ziridava. „Am votat împreună cu familia, pentru că votul însemnă un drept dar și o obligație morală! Am votat pentru stabilitate, pentru echipă, pentru a continua munca depusă de mine și de colegii mei!
Am votat responsabil pentru că iubesc Aradul și arădenii!”
, susține Răzvan Cadar.


Update 3 Deputatul Glad Varga a votat pentru o administrație competentă (FOTO)

Deputatul Glad Varga a votat la ora 10, la Secția 75 amenajată în sediul APIA aflat în zona UTA. „Astăzi, împreună cu soția mea, am ales să dăm votul pentru o administrație competentă, o administrație care are respect față de cetățeni. Împreună ne dorim pentru orașul nostru investiții în infrastructură, investiții în sistemul sanitar și în sistemul de educație. Adeline este educatoare și bineînțeles ne dorim ca toate aceste investiții să fie pentru viitorul copiilor noștri și bineînțeles ei să fie viitoarea generație care va duce numele Aradului mai departe”, a declarat parlamentarul arădean, care a ținut însă să vorbească și despre alegerile din 6 decembrie. „În 6 decembrie, după alegerile parlamentare, România o va lua pe o cale corectă, a dezvoltării și a predictibilității, pentru că România are nevoie de oameni competenți, serioși și dedicați în funcțiile publice”, a încheiat Glad Varga.


Update 2 Câți angajați MAI sunt implicați în procesul electoral din județ

Structurile teritoriale din cadrul M.A.I. angrenate în organizarea și desfășurarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie au luat toate măsurile, potrivit competenței, pentru asigurarea unui climat de linişte şi siguranţă publică.

Aceste măsuri urmăresc buna derulare a procesului electoral, precum şi un mod de acţiune corect şi echidistant al efectivelor implicate.

Polițiștii din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Arad, alături de reprezentanții celorlalte structuri teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne (Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad, Inspectoratul pentru Situații de Urgență “Vasile Goldiș” Arad, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontieră precum și alte structuri M.A.I.), se vor afla în misiuni pentru asigurarea măsurilor de protecţie, ordine și siguranță publică, la secțiile de votare, precum și în locurile de depozitare a buletinelor de vot. 

Măsurile de pază şi protecţie instituite la locaţiile secţiilor de votare presupun prezenţa efectivelor pentru a preveni apariţia unor incidente de natură să perturbe procesul de votare. 

Având în vedere amploarea activităților organizate pe parcursul procesului electoral, inclusiv în contextul pandemiei COVID – 19, dispozitivul de ordine și siguranță publică a fost suplimentat cu efective de la alte structuri pentru a asigura îndeplinirea misiunilor în cele mai bune condiții. 

Astfel, în perioada 26-27 septembrie a.c., 874 de efective, dintre care 528 poliţiști, 164 jandarmi, 102 reprezentanţi I.S.U., 64 de polițiști de frontieră și 16 de la alte structuri vor asigura paza şi protecţia a 437 de secţii de votare constituite pe raza judeţului Arad, în 375 locații.

Duminică, 27 septembrie a.c., 107 poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi linişte publică, pentru prevenirea oricăror fapte antisociale.

Pentru intervenţia efectivă la eventuale incidente, poliţiştii angrenați în paza şi protecţia secţiei de votare vor fi sprijiniţi, la solicitare, de patrulele de poliţie aflate în dispozitivul curent de intervenţie, care îşi vor desfăşura activitatea în zonă.

Pentru combaterea oricăror fapte antisociale, vor fi asigurate rezerve de polițiști și echipe operative, pregătite să intervină. 

Astfel, 122 de polițiști vor fi constituiți în echipe operative, inclusiv luptători pentru acțiuni speciale și echipe operative de specialiști.

Până la repartizarea buletinelor de vot şi a celorlalte materiale necesare votării la secțiile de votare, 469 lucrători M.A.I. au fost în misiuni de protecție, atât a transportului buletinelor de vot, cât și a locurilor unde acestea au fost depozitate.

În ziua procesului electoral, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Arad va avea în responsabilitate 264 de secţii de votare, constituite în 258 de locaţii, unde vor fi prezenţi 264 de poliţişti.

Inspectoratul Județean de Jandarmi Arad are în responsabilitate 82 secții de votare dispuse în 82 de locații, unde vor fi prezenți 82 de jandarmi, iar alte structuri ale M.A.I. vor avea în responsabilitate 8 secții de votare constituite în 8 locații.
102 pompieri asigură desfășurarea în bune condiții a alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale.

Pentru un plus de siguranță, vor fi constituite și rezerve de intervenție, capabile să intervină în cel mai scurt timp, dacă situația o va impune. 

Jandarmii vor asigura desfășurarea în condiții de siguranță a activității în cadrul Biroului Electoral Județean, având și atribuții de protecție a transportului buletinelor de vot după încheierea procesului de votare.

Premergător procesului electoral, pompierii au efectuat verificări la obiectivele în care sunt organizate secții de votare, fiind înlăturate disfuncționalitățile pe linia apărării împotriva incendiilor.

De asemenea, specialiștii I.S.U. Arad au desfăşurat activități de instruire pe linia prevenirii situaţiilor de urgenţă cu președinții secțiilor de votare, precum și recunoașteri în teren pentru asigurarea accesului autospecialelor și gestionarea eventualelor intervenții de urgență.

Pentru mai multe informații privind procesul electoral, puteți consulta pagina unității noastre, accesând bannerul special creat în acest sens, care vă direcționează pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne, unde puteți găsi atât prevederi cu caracter general privind organizarea alegerilor pentru autoritățile administrației publice locale din 27 septembrie 2020, cât și actele normative incidente și contravențiile și infracțiunile prevăzute de acestea.

În acest context, pentru prevenirea unor evenimente negative, vă recomandăm să respectați legislația electorală și regulile de conviețuire socială. 

Sesizați orice încălcare a legislației la numărul unic de urgență 112 sau celui mai apropiat reprezentant M.A.I.!


Update 1 Sondaje la ieșirea de la urne și la Arad

Trei institute de sondare a opiniei publice au fost acreditate de Biroul Electoral Central să facă sondaje la ieșirea de la urne. Este vorba de CURS, Avangarde și BCS. CURS face sondaje la ARAD, Bucureşti, Cluj, Timişoara, Iaşi, Braşov, Craiova, Baia Mare, Oradea, Piteşti, Constanţa, Ploieşti, Focşani, Deva și Alba Iulia;  Avangarde sondează opinia publică la Bucureşti, Craiova, Constanţa, Cluj, Iaşi şi Baia Mare, iar BCS activează la Drobeta Turnu Severin, Râmnicu Sărat şi Eforie.


Urnele s-au deschis la ora 7 și urmează să se închidă la ora 21, însă trebuie spus că alegătorii care nu se pot deplasa au avut posibilitatea, ieri, să solicite urna mobilă.

Intrați AICI pentru a vede în timp real care este prezența la vot în timp real.

Alegerile de anul acesta se desfășoară sub spectrul COVID-19, astfel încât au fost impuse măsuri speciale pentru a împiedica răspândirea coronavirusului.

Purtarea măștii astfel încât să acopere nasul şi gura, este obligatorie pentru toți participanții la procesul electoral: alegători, membrii birourilor electorale ale secţiilor de votare, operatorii de calculator, persoanele acreditate, candidații, delegaţii acreditaţi, personalul de pază, personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor de votare, informaticieni, personalul centrelor operative de intervenție pentru remedierea disfuncționalităților Sistemului informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului ilegal – SIMPV, membrii biroului electoral de circumscripţie ierarhic superior pe toată perioada în care se află în sediul secţiei de votare şi în localul de vot.

În plus între participanții la procesul electoral trebuie să existe tot timpul o distanță de cel puțin un metru, trebuie să se facă dezinfecția periodică a mâinilor după fiecare contact direct cu alte persoane, dar și dezinfecţia sediilor secţiilor de votare, care este de preferat să aibă circuite separate de intrare și ieșire din secție.

Mai trebuie spus că în secția de vot au acces cel mult cinci alegători. Pentru a putea fi identificați, aceștia trebuie să renunțe pentru un moment la masca de protecție și vor fi instruiți să-și scaneze singuri actul de identitate. Tot singuri își vor aplica și ștampila sau timbrul autocolant cu mențiunea „VOTAT”.

Cine are prioritate la intrarea în secție

La intrarea în sediul secţiei toți alegătorii vor trece printr-un filtru epidemiologic. Dacă nu au temperatură de peste 37,3 grade C şi/ sau simptome respiratorii evidente (de exemplu tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie), votanții îşi va dezinfecta mâinile, vor intra în sediul secţiei, păstrând distanţa de minimum un metru faţă de celelalte persoane şi evitând atingerea pe cât posibil a suprafeţelor. Dacă vreunul nu are mască de protecţie, acestuia i se va da una, pe care este obligat să o poarte tot timpul în care se află în clădire.

În situația în care un alegător are simptome respiratorii evidente (tuse, rinoree, dificultăţi în respiraţie) sau este febril (este depistat cu temperatura de peste 37,3 grade C), personalul tehnic al birourilor electorale ale secţiilor trebuie să organizeze accesul prioritizat al acestuia în localul de vot.

Cei care însoțesc urnele mobile trebuie să poarte mască și mănuși, care trebuie schimbate sau dezinfectate după părăsirea fiecărei incinte. De menționat că se va merge cu urna mai întâi la adresele solicitanților care nu au COVID-19, apoi se va ajunge și la aceștia.

Intrați AICI pentru a afla prezența la vot în timp real.

La Seleuș s-a luat curentul

Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă prin intermediul portalului prezenta.roaep.ro, la ora 11:00, prezența la vot în Județul Arad era de 10.63%. 
„Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 2 Arad a fost informat de faptul că în localitatea Seleuș a avut loc o înterupere a energiei electrice, fapt care însă nu a fost de natură să întrerupă procesul electoral deoarece președintele circumscripției electorale 54 a luat măsura aducerii unui generator. Până la această oră, la BECJ Arad nu au fost raportate alte incidente”, susține Lucian Cozma, purtătorul de cuvânt al Prefecturii.

La Birchiș au apărut buletine de vot de la Bârsa; ce s-a întâmplat?

Conform datelor furnizate de Autoritatea Electorală Permanentă prin intermediul portalului prezenta.roaep.ro, la ora 15:00, prezența la vot în Județul Arad era de 25,48 %. 
Cu privire la situația semnalată în mass-media, apărută într-o secție de votare din circumscripția Birchiș, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 2 Arad informează că în urma verificărilor efectuate s-a constatat că au fost identificate de către membrii secției de votare două buletine de vot din circumscripția Bârsa. Cele două buletine de vot au fost anulate fără a fi înmânate cetățenilor cu drept de vot. 
Buletinele de vot au fost tipărite de Regia Autonomă Monitorul Oficial, toate pachetele cu buletine de vot fiind sigilate de către furnizor.

Pauză pentru dezinfecție

La o secție de vot din municipiu procesul electoral a fost oprit, pentru scurt timp, având în vedere că incinta trebuia dezinfectată. Pauza a provocat însă nemulțumiri în rândul celor care doreau să-și exercite dreptul de vot.

„În urma unor sesizări cu privire la întreruperea procesului de vot în unele secții de votare pentru realizarea unor acțiuni de dezinfecție, Biroul Electoral de Circumscripție Județeană nr. 2 Arad precizează următoarele:
-    Conform Art. 89 din Legea 115/2015 pentru alegerea autorităților administrației publice locale, pentru modificarea Legii administrației publice locale nr. 215/2001, precum și pentru modificarea și completarea Legii nr. 393/2004 privind Statutul aleșilor locali, (1) Președintele biroului electoral al secției de votare poate suspenda votarea pentru motive temeinice. Suspendarea nu poate depăși o oră și este anunțată prin afișare la ușa localului de vot cu cel puțin o oră înainte. Durata tuturor suspendărilor nu poate depăși două ore.(2) În timpul suspendării, urnele de votare, ștampilele, buletinele de vot și toate lucrările biroului electoral rămân sub pază permanentă, iar membrii biroului nu pot părăsi sala de votare în același timp; (3) Persoanele care, potrivit art. 83 alin. (5), au dreptul să asiste la votare nu pot fi obligate să părăsească sala de votare pe timpul suspendării operațiunilor.
-    De asemenea, conform Art. 4, punctul 5 din Anexa 2 la Hotărârea Guvernului României cu numărul 782/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României începând cu data de 15 septembrie 2020, precum și stabilirea măsurilor care se aplică pe durata acesteia pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19, una dintre măsuri este dezinfecția sediilor secțiilor de votare, în conformitate cu dispozițiile art. 7 alin. (4) din Hotărârea Guvernului nr. 577/2020 privind stabilirea măsurilor tehnice necesare bunei organizări și desfășurări a alegerilor locale din anul 2020 . În baza articolului citat mai sus din HG 577/2020, Ministerul Sănătății a asigurat materiale dezinfectante pentru secțiile de votare, care au fost livrate în circumscripții cu sprijinul Instituției Prefectului – Județul Arad. 
     Având în vedere precizările de mai sus și condiționările speciale determinate de pandemia de COVID-19, dezinfecția corespunzătoare a localului secției de votare poate constitui un motiv temeinic pentru întreruperea procesului de vot, dacă și numai dacă se respectă condițiile prevăzute de Art. 89 din Legea 115/2015. Până la acest moment, BECJ nu a semnalat încălcări ale articolului de lege menționat anterior”
, susțin reprezentanții Biroului Electoral Județean Arad.

Galerie foto (70)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite