Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Inflaţia face ravagii în Turcia: mai mult de jumătate din populaţie are probleme în a-şi asigura alimentele zilnice (VIDEO)

Turcia, una dintre destinaţiile de vacanţă preferate ale arădenilor trece prin momente grele din cauza inflaţiei. 

Noul an a început cu lungi cozi la pâine, dar măcar acest aliment este încă accesibil. Însă pentru mulți, fructele, carnea și peștele au devenit un lux, iar vânzătorii au probleme din cauza produselor perisabile. Clienții lor sunt forțați de împrejurări să-și reducă la maximum cheltuielile. În plus, moneda națională pierde rapid din valoare, motiv profund de nemulțumire. Cea mai mare parte a furiei se îndreaptă către un om: președintele Recep Erdogan, scrie digi24.ro.

Inflaţia face ravagii în Turcia: mai mult de jumătate din populaţie are probleme în a-şi asigura alimentele zilnice (VIDEO)
Comentează 0

Mulți îl consideră pe președintele Recep Erdogan responsabil pentru prăbușirea lirei și se tem că politicile sale economice îi vor ruina. Inflația mare este o povară enormă pentru cei mai săraci. De exemplu, pentru oameni ca Emrah Hazer, care trăiește din colectarea deșeurilor. Trăia din greu chiar și înainte de această criză. Acum, abia dacă își mai poate hrăni familia.  O cutie veche de carton înseamnă bani buni pentru Emrah Hazer. Tânărul de 25 de ani câștigă din colectarea deșeurilor de hârtie aruncate în pubelele din Istanbul, metropolă cu peste 15 milioane de locuitori. Adună și plastic. Își asigură cu greu supraviețuirea, pentru că în vremuri de criză economică scad și prețurile materialelor reciclabile.

„Un kilogram de carton înseamnă trei eurocenți. Un kilogram de plastic e acum doar 10 cenți, în loc de 12”, explică Emrah Hazer.

Zi de zi, Emrah rătăcește câte zece ore pe străzile Istanbulului în căutare de hârtie și plastic. E doar unul dintre miile de oameni care adună materiale reciclabile în încercarea de a supraviețui în Turcia.

„Prețul pâinii a crescut din nou. Chiar și prețul celei mai ieftine pâini s-a dublat. Cum să-mi permit suficientă mâncare? Dar trebuie să muncesc în continuare”, spune tânărul.

Intraţia AICI pentru detalii şi VIDEO.

Sursa foto: catură video digi24.ro

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite