Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

“Hitler a fost tatăl meu!” Povestea bărbatului care a susținut toată viața că a fost fiul dictatorului

Viața amoroasă a lui Adolf Hitler a făcut obiectul a numeroase cercetări, controverse și speculații. Iar cele mai multe povești despre femeile din viața dictatorului german fac referire la două persoane: Eva Braun, cea cu care s-ar fi și căsătorit înainte de sinuciderea lor comună, și nepoata Fuhrer-ului, Geli Raubal, cea pentru care Hitler ar fi dezvoltat o obsesie bolnăvicioasă.
 

“Hitler a fost tatăl meu!” Povestea bărbatului care a susținut toată viața că a fost fiul dictatorului
Comentează 0

Deși nu există confirmări ale faptului că cei doi ar fi avut o relație amoroasă, Adolf și Geli au fost văzuți extrem de des în ipostaze apropiate, iar cei care i-au cunoscut la sfârșitul anilor ’20 puteau jura că între ei e mai mult decât o afecțiune familială. Hitler a devenit însă extrem de posesiv cu nepoata sa, iar unii spun că era chiar violent cu ea. În septembrie 1931, femeia și-a pus capăt zilelor, împușcându-se cu pistolul celui care avea să devină Fuhrer, în timp ce el era plecat, acesta fiind un alt episod care a dat naștere la foarte multe speculații.

Dar, una peste alta, Hitler nu a avut urmași. Cel puțin, nu oficial. Însă în anii ’70, o poveste despre un presupus fiu al dictatorului a ieșit la iveală. Jean-Marie Loret ar fi fost rodul unei relații dintre Hitler și o tânără franțuzoaică, în 1917, când el era un tânăr soldat în zona Lille.

Charlotte Lobjoie avea doar 16 ani la acea vreme și a devenit fascinată de militarul care avea asupra lui un bloc de desen, pe care făcea schițe în creion, și care vorbea pătimaș despre istorie. Deși, e adevărat, nu înțelegea prea multe din poveștile lui. El nu vorbea franceză, iar ea nu înțelegea o boabă în limba germană. Totuși, cei doi au devenit foarte apropiați, iar din relația lor, un an mai târziu, s-ar fi născut Jean-Marie.

Hitler a revenit în țara sa, dar se spune că a păstrat legătura cu Charlotte, prin scrisori. Mai mult decât atât, tânăra ar fi păstrat mai multe picturi realizate de tânărul soldat. De asemenea, se spune că, după întoarcerea în Germania, Adolf ar fi creat un desen al unei tinere care seamănă perfect cu presupusa sa iubită franțuzoaică.

În anii ’30, fata și-a dat fiul în adopție familiei Loret. Ca o ironie, pe când avea 21 de ani, băiatul a avut un rol extrem de activ în armata franceză împotriva germanilor. A participat la luptele din zona Maginot, înainte ca Franța să fie ocupată de naziști, iar ulterior chiar s-a înrolat în Rezistență.

A aflat secretul abia în 1948, când mama sa i-a dezvăluit totul: fostul comandant suprem al naziștilor era tatăl său!

Charlotte a murit în 1951. Jean-Marie a povestit că, timp de 20 de ani, pur și simplu a negat informația pe care o primise.

Ca să nu intru în depresie, am muncit non-stop, nu mi-am luat niciodată vacanță, nu am avut niciun hobby. Timp de 20 de ani nici măcar nu am mers vreodată la cinema, s-a confesat el. 

După această perioadă de negare însă, a devenit curios asupra originilor sale și a început cercetările, luând legătura cu oameni de știință care să îl ajute să compare grupa sa de sânge cu cea a lui Hitler, scrisul sau alte metode care puteau confirma sau infirma legătura.

Dar o dovadă importantă a unei posibile relații de rudenie era chiar asemănarea fizică izbitoare dintre Jean-Marie și Fuhrer.

sursa: reteauadestiri.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite