Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă: „PNL rămâne un apărător și garant al libertății, democrației și justiției independente!”

PNL marchează 147 de ani de la înființare, prilej cu care președintele PNL Arad, eurodeputatul Gheorghe Falcă, a transmis un mesaj subliniind importanța istorică a partidului și misiunea sa.

Gheorghe Falcă: „PNL rămâne un apărător și garant al libertății, democrației și justiției independente!”
Comentează 1

„Partidul Național Liberal este un partid istoric care a avut lideri întemeietori, constructori și reformatori. De la Ion Brătianu, la Mihail Kogălniceanu, Spiru Haret sau I.G. Duca, toți au fost oameni care au schimbat istoria României, PNL fiind parte la întemeierea statului modern de astăzi. Liberalismul din România a fost parte definitorie în construcția reformatoare și transformarea țării  și a capitalei București. 

România modernă, astăzi, pentru PNL înseamnă o Românie europeană, o țară care în ultimele trei decenii a ales calea Europei, Partidul Național Liberal fiind un susținător al aderării la UE și NATO. Dacă astăzi România este parte a acestei comunități euro-atlantice este și pentru că PNL a militat și a acționat mereu către acest obiectiv.

PNL se apropie de un secol și jumătate de când a fost înființat, iar acum și-a asumat din nou responsabilitatea la guvernare într-un moment cheie pentru România: gestionarea unor crize globale, pe de-o parte, precum pandemia sau războiul din Ucraina și derularea unui program istoric de investiții europene, la un nivel fără precedent.

PNL va rămâne un apărător și un garant al valorilor fundamentale care au dus România în Europa: libertate și democrație, o economie liberă, creștere prin investiții, o justiție independentă, presă liberă. 

Pentru următorii zece ani noi, liberalii, ne dorim o a doua modernizare a României, o dezvoltare susținută a comunităților, a infrastructurii și economiei, a educației și culturii”, a transmis Gheorghe Falcă.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite