Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Alianța Vestului a pus proiectele regionale în mișcare

Președintele PNL Arad, Gheorghe Falcă, a deschis conferința de presă organizată la sediul partidului cu un mesaj de recunoștință pentru eroii arădeni ai Revoluției din 1989. Apoi, acesta a prezentat dintr-o perspectivă interesantă proiectele regionale de care beneficiază și Aradul, proiectele care au pus în mișcare Alianța Vestului. Gheorghe Falcă a prezentat o analiză din care reiese că au demarat mai mult de jumătate dintre obiectivele propuse de administrațiile din Arad, Timiș, Bihor și Cluj.

Alianța Vestului a pus proiectele regionale în mișcare
Comentează 2

În ceea ce privește îmbunătățirea mobilității, din zece direcții stabilite, şase se află în diferite etape de realizare. La Autostrada Transilvania se lucrează, Via Carpathia se realizează prin drumul expres Arad – Oradea, pentru Timișoara – Belgrad se realizează studiu de fezabilitate a unui drum expres în regim de autostradă. Pentru trenuri de mare viteză este nevoie de infrastructură, apreciază liderul PNL Arad, care se realizează din fonduri europene. Pentru calea ferată Arad – Timișoara vom avea anul viitor constructor, investiția de 800 de milioane de euro prevede pod peste Mureș și pasaj peste calea ferată spre Vladimirescu.  Europarlamentarul Falcă a vorbit despre succesul introducerii căii ferate Arad – Bihor în TNT, cu deschidere pentru accesarea fondurilor europene pentru reabilitare. Obiectivul este acela de a avea un tren metropolitan pe relația Timișoara – Arad – Oradea – Cluj.

Gheorghe Falcă așteaptă de la anul 2022 finalizarea proiectelor începute în mandatul de primar și pornirea unor proiecte noi, inclusiv cu finanțare prin PNRR și POR.

„Prin construcția a două parcuri, două cartiere își schimbă radical fața. Regenerarea urbană a fost un proiect de succes, acum vom avea două parcuri noi, pe strada Mărului și în Micălaca, investiții de peste 8 milioane de euro. Aștept mutarea Pieței Catedralei și transformarea spațiului într-o zonă atractivă”, a declarat președintele PNL Arad.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite