Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cel mai mare centru de distribuție carburanţi din partea de vest a țării a fost  inaugurat la Arad

Primarul Gheorghe Falcă a participat, astăzi, la inaugurarea celui mai mare depozit de carburanţi din vestul ţării. Vorbim despre unul dintre cele mai moderne și sigure terminale pentru produse petroliere din Europa, care dispune de cele mai bune tehnologii în domeniu la nivel internațional. Depozitul, situat în cartierul Grădişte se întinde pe o suprafață de peste 50.000 de metri pătrați și include cinci rezervoare de carburanți modernizate.

Cel mai mare centru de distribuție carburanţi din partea de vest a țării a fost  inaugurat la Arad
Comentează 0

Investiţia OMV Petrom  în valoare de aproximativ 19 milioane de euro a început în luna Ianuarie 2018.  Lucrările de construcţii, care au durat zece luni, au inclus modernizarea a cinci rezervoare de depozitare carburanţi, instalarea a aproape 12 kilometri de conducte noi, turnarea a aproximativ 6.500 de metri cubi de beton şi lucrări de modernizare pentru doi kilometri de cale ferată care deservesc depozitul.

Trebuie spus că, în paralel, administrația locală construieşte o legătură rutieră între strada Cometei și Centura de Nord a municipiului, pentru a dezvolta o nouă zonă industrială în vecinătatea investiției OMV Petrom.

„Până acum, Aradul a fost «hub» pe cale ferată, «hub»  rutier, iar de azi, prin realizarea investiţiei OMV Petrom de aproximativ 19 milioane de euro, devine «hub»  pe distribuţie combustibil. Se poate constata că odată cu modernizarea străzii Cometei (a zecea ieşire pe centura oraşului),  se va realiza o viitoare zonă industrială comercial-servicii“, a declarat primarul Gheorghe Falcă.

De menționat că terminalul de la Arad are o capacitate de depozitare de peste 32.000 metri cubi, echivalent cu peste 550.000 de plinuri auto şi răspunde nevoii de carburanți din județele Arad, Bihor, Timiș, Hunedoara.

 

 

 

 

Galerie foto (2)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite