Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Gheorghe Falcă despre provocările din Parlamentul European

Fostul primar al Aradului, Gheorghe Falcă, a vorbit despre presei despre confruntările pe care un europarlamentar le are la Bruxelles. Gheorghe Falcă a fost ales europarlamentar în urma votului din 26 mai, după ce mai bine de 15 ani a fost primar al oraşului Arad. În Parlamentul European acesta este membru a două comisii, cea de transport şi turism(TRAN) şi la petiţii(PETI).

Gheorghe Falcă despre provocările din Parlamentul European
Comentează 0

Democraţia de la Bruxelles

Europarlamentrul a declarat că în momentul de faţă în Parlamentul European democraţia este una nulă şi că interesele de grup primează. Tot acesta ne-a povestit că acest lucru se datorează faptului că nu există o majoritate clară în Parlamentul European: „Este un început greu de mandat, eu fiind obişnuit cu politica locală, dar voi încerca să am rolul meu, a spus Gheorghe Falcă.

Ce se întâmplă în Parlamentul European

„Am avut în această săptămână comisii şi modul de alegere a ceea ce  înseamă aceste comisii. Sunt membru al comisiei de transport şi turism, nu e o surpriză, dar negocierile au dus ca doamna Karina Delli din Partidul Verzilor să conducă această comisie, ea fiind cea care a coordonat această comisie şi în legislatura anterioară. Pachetul de mobilitate are deja multe semne de întrebare din partea României, transportatorii români nefiind încântaţi de acest pachet. Comisia de Petiţii este condusă de Partidul Popular European care a fost în concurenţă cu cei de la ALDE, dar au pierdut”.

Lupte se duc şi în ceea ce priveşte preşedinţia Comisiei Europene:  La Bruxelles acum se finalizează negocierile între candidatul la funcția de președinte al Comisiei Europene, doamna Ursula Van Der Leyen, care s-a întâlnit cu grupurile politice. Posibil ca săptămâna viitoare marți la Strasbourg se va vota președintele Comisiei. Cu toate acestea, Gheorghe Falcă vorbeşte despre nişte condiţii despre care acesta spune că sunt de şantaj: „Se doreşte taxarea corporaţiilor cu 18%, lucru care ne va dezavantaja în lupta cu economia americană, cea chinezească şi cea rusească. O altă condiţie a fost cea a înfiinţării unei armate a UE, asta în condiţiile în care există state care nu contribuie cu cei 2% din PIB pentru NATO. Până în anul 2035 se vrea ca maşinile care circulă pe benzină şi motorină să fie scoase din circulaţie ceea ce e greu de aplicat. S-a venit cu propunerea să nu mai existe subvenţii pentru deţinătorii de teren ce deţin mai mult de 400 de hectare, asta în condiţia în care cererea pentru alimente se va dubla în următorii ani, a declarat europarlamentarul Gheorghe Falcă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite