Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

S-au aprobat 8,19 milioane de euro despăgubiri pentru România via Bruxelles

S-au aprobat 8,19 milioane de euro despăgubiri pentru România via Bruxelles
Comentează 0

BRUXELLES. Un vot extrem de important pentru România a fost dat în Comisia pentru bugete din Parlamentul European. Practic, s-a aprobat raportul inițiat de Siegfried MUREȘAN, europarlamentar PPE, privind propunerea de decizie a Parlamentului European și a Consiliului privind mobilizarea Fondului de solidaritate al Uniunii Europene pentru a oferi asistență României, Italiei și Austriei. Europarlamentarul Gheorghe FALCĂ, PPE, a votat raportul susținând că „prin aceste alocări din Fondul de solidaritate al Uniunii Europene se poate răspunde într-un mod rapid, eficient și flexibil la situațiile de urgență, pentru a demonstra solidaritatea cu populația regiunilor lovite de catastrofe naturale”.

„Vorbim de un total de 293.551.794 euro, sumă totală care va fi mobilizată pentru România, Italia și Austria în regiunile afectate de dezastre naturale. Din această sumă 8,19 milioane euro vor fi alocate pentru despăgubirile din România – Suceava, Bacău, Neamț. Am aprobat acest raport fiind convins că urmărește să conducă la o mobilizare rapidă a sumelor, în semn de solidaritate europeană. De asemenea, susțin că în cazul unor dezastre naturale este necesară o asistență financiară de urgență prin intermediul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene (FSUE)”, a transmis europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PPE).

Sumele alocate de la Bruxelles vin ca urmare a inundațiilor devastatoare din 2018. Pe 7 septembrie 2018 România a depus o solicitare pentru despăgubiri incluse în cadrul Fondului de solidaritate al Uniunii Europene. „Raportul avizat în Comisia de bugete va intra în aplicare de îndată, fiind vorba de situații ce au vizat calamitățile naturale. Cele 8,19 milioane de euro urmează să ajungă în cel mai scurt timp în România, Uniunea Europeană prin acest Fond al solidarității fiind, încă o dată, alături de țările membre care se confruntă cu astfel de dezastre naturale”, a mai subliniat europarlamentarul Gheorghe FALCĂ (PPE).

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite