Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explozie la un laborator de arme biologice din Rusia

O explozie a avut loc la un laborator care adăpostește virusuri letale, în regiunea Novosibirsk din Siberia, notează The Guardian.

Explozie la un laborator de arme biologice din Rusia
Comentează 1

O explozie provocată cel mai probabil de o acumulare de gaze a avut loc la un laborator din Rusia, care adăpostește virusuri periculoase, de la Ebola la Variolă.

Deflagrația a avut loc în timpul unor reparații efectuate la etajul cinci al Centrului de Cercetare în Virusologie și Biotehnologie, cunoscut sub numele de Vector, din Koltsovo, în Siberia.

Centrul era un loc pentru cercetările în domeniul armelor biologice, în vremea URSS, iar acum este unul dintre principalele laboratoare de cercetare în domeniul bolilor.

Potrivit primelor informații, un muncitor a suferit arsuri de gradul III. Un incendiu care s-a întins pe 30 de metri pătrați a fost stins ulterior.

Autoritățile ruse au insistat că în camera afectată de explozie și incendiu nu existau virusuri sau substanțe periculoase.

Virusul variolei se mai află în doar două locuri din lume - în laboratorul rusesc și într-un alt centru de cercetare, din Atlanta, SUA.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite