Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Explozie în Irak. Vizat, un convoi cu echipamente pentru trupele americane

O explozie în apropiere de punctul de trecere a frontierei Jraischan dintre Irak şi Kuweit, luni seară, a vizat un convoi ce transporta echipamente pentru trupele americane, au declarat trei forţe de securitate irakiene pentru Reuters.

Explozie în Irak. Vizat, un convoi cu echipamente pentru trupele americane
Comentează 0

Nu a fost clar imediat dacă existau trupe americane în convoi sau dacă cineva a fost rănit în explozie, produsă chiar înainte de 21.00, ora Bagdadului (18.00 GMT).

Armata irakiană a negat că incidentul a avut loc.

Forţele armate kuweitiene au negat pe Twitter atacul asupra unuia dintre avanposturile de la frontiera de nord cu Irakul, declarând că graniţele sunt stabile şi sigure.

Vehiculele sunt încărcate în mod regulat cu echipamente militare la punctul de trecere. Încărcătura este de obicei pusă sau descărcată înainte de a intra sau de a ieşi din Irak, au precizat sursele irakiene citate.

Companii străine sunt angajate de forţele americane pentru a asigura securitatea în zonă, au mai declarat sursele de securitate irakiene.

O sursă de securitate a spus mai devreme că explozia a fost provocată de o miliţie musulmană şiită irakiană ce a vizat o bază militară americană în apropierea trecerii şi că unii membri ai personalului bazei au fost răniţi. Acest lucru a fost ulterior contrazis de alte surse de securitate care au declarat că un convoi a fost atacat, nu o bază, notează agerpres.ro.

Ambasada SUA în Kuweit a declarat că examinează chestiunea.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite