Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

EȘEC răsunător pentru PSD, în plină campanie: nu a reușit să ducă suficienți parlamentari în sală în ziua votului moțiunii

Astăzi ar fi trebuit să fie ziua cea mare a PSD, votul moțiunii de cenzură depuse împotriva Guvernului Orban. Moțiunea a fost anunțată în urmă cu cinci luni, dar de depus a fost depusă într-o sesiune extraordinară, lucru care i-a făcut pe liberali să sesizeze Curtea Constituțională. Pesediștii aflați în conducerea Parlamentului au decis însă să nu mai aștepte decizia Curții Constituționale și au hotărât să pună astăzi moțiunea la vot.

EȘEC răsunător pentru PSD, în plină campanie: nu a reușit să ducă suficienți parlamentari în sală în ziua votului moțiunii
Comentează 0

În aceste condiții, PNL, USR și PMP au anunțat că nu participă la ședință, iar UDMR a anunțat astăzi că nu va vota moțiunea, invocând că este doar o luptă pentru putere între PNL și PSD.

Ședința care ar fi trebuit să înceapă la ora 14 a fost amânată pentru ora 15.30, pentru asigurarea cvorumului de prezență, în condițiile în care o serie de parlamentari lipsesc. De menționat că din cei 233 de deputați și senatori care ar fi trebuit să fie prezenți în sală pentru asigurarea cvorumului, au spus prezent doar 170.

Ciolacu vrea capul lui Carmen Dan, Adrian Todor și Mitralieră

Printre cei care au rămas acasă se află Carmen Dan, senatoare de Teleorman, aflată în izolare la domiciliu și deputatul arădean Adrian Todor, aflat în carantină. De asemenea, Cătălin Rădulescu, supranumit „deputatul mitralieră”, s-a internat pentru că are bronșită. Supărat nevoie mare, Marcel Ciolacu, președintele PSD, a declarat că va propune excluderea celor trei.

Nici după renumărarea deputaților și senatorilor prezenți, nu s-a întrunit cvorumul, astfel încât moțiunea nu a mai fost votată.

Încercând să dreagă busuiocul, unul dintre parlamentarii PSD promitea că moțiunea de cenzură va fi supusă din nou la vot la o dată care va fi stabilită ulterior. Dacă se va intra însă în sesiunea ordinară care începe mâine, ar putea apărea o nouă problemă, având în vedere că moțiunea a fost depusă într-o sesiune extraordinară, pusă prima dată la vot în altă sesiune extraordinară și apoi într-una ordinară.

Foto: captură video digi24.ro

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite