Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Din ciclul parlamentarii PSD au idei trăsnite: vor spații pentru  cluburi ale pensionarilor în fiecare bloc cu peste 25 de apartamente

Mai mulți parlamentari PSD au depus o inițiativă legislativă de modificare a Anexei 1 din Legea 114/1996. Conform celor declarate de Dorina Lupșe, președintele Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad, după faimoasa Lege 196/2018 este încă o bătaie de joc la adresa asociațiilor de proprietari.

Din ciclul parlamentarii PSD au idei trăsnite: vor spații pentru  cluburi ale pensionarilor în fiecare bloc cu peste 25 de apartamente
Comentează 0

Dorina Lupșe susține că năstrușnica inițiativă prevede amenajarea unor spații cu destinația de Club al pensionarilor în toate imobilele cu mai mult de 25 de apartamente. „Spații pentru aceste cluburi vor fi oferite, fără costuri suplimentare, la parterul blocurilor cu un număr de peste 25 de apartamente, folosind în comun cu asociațiile de proprietari spațiile comune”, propun inițiatorii proiectului legislativ. Ei susțin că este necesar ca spațiile comune cu această destinație să fie prevăzute distinct în lege, astfel încât proiectele pentru noile construcții de locuințe cu un număr de peste 25 de apartamente să cuprindă aceste spații. „Domnii parlamentari nu știu că proprietatea este GARANTATĂ prin lege și Constituție, inclusiv dacă ea este proprietate comună forțată? Se știe că domniile lor nu dețin proprietăți comune împreună cu alți proprietarii, dumnealor locuind la vilă! Dacă parlamentarii, guvernanții au astfel de inițiative pentru a proteja pensionarii,  ar trebui în primul rând să îi respecte, să  le mărească pensiile, să poată oamenii să își plătească încalzirea la bloc, un lux  pentru mulți dintr ei”, susține Dorina Lupșe.

Semne de întrebare

Din punctul său de vedere, inițiativa poate fi viabilă în cazul proiectelor de locuințe, însă apar mai multe semne de întrebare. „Cum va fi afectat prețul locuințelor? Cine va suporta costurile cu avizele pentru funcționarea acestor cluburi: PSI, protecție sanitară, cheltuielile lunare?”, se întreabă președintele ULALA. „La fel de bine putem să propunem amenajarea unei capele unde să se desfășoare serviciu religios pentru locatari. Una peste alta, este o nouă inițiativă imposibil de pus în practică. Vrem sa ajutăm, dar de fapt creăm dispute sterile fără finalitate practică, între locatarii imobilelor. Așteptăm cu interes noile inițiative cu privire la cum să își organizeze cetățeanul român proprietatea sa, garantată prin lege”, a încheiat Dorina Lupșe.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite