Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

De câte ori pe an și când se face la bloc deratizarea, dezinsecția și dezinfecția

Conducerea Uniunii Locale a Asociațiilor Locative Arad atrage atenția arădenilor care locuiesc la bloc cu privire la câteva reguli ce privesc deratizarea, dezinsecția și dezinfecția spațiilor comune și a apartamentelor.

De câte ori pe an și când se face la bloc deratizarea, dezinsecția și dezinfecția
Comentează 0

„Un rol important în păstrarea în bune condiţii a stării de sănătate a populaţiei şi a locuinţelor din condominii îl are lupta împotriva dăunătorilor. Aceasta presupune efectuarea periodică, cel puţin de două ori pe an (primăvara și toamna) a operaţiunilor de dezinsecţie, dezinfecţie şi deratizare. Aceste operaţiuni se desfăşoară atât în părţile comune ale condominiului – pivniţe, holuri, terase, cât şi în apartamentele proprietate personală, de către o firmă de specialitate, cu personal specializat, care ştie să identifice potenţialele pericole, dar şi riscurile de sănătate, raportat la substanţele folosite împotriva dăunătorilor”, susține Dorina Lupșe, președintele ULALA.

Aceasta a ținut să precizeze că, în Legea 196, de organizare şi funcţionare a asociaţiei de proprietari se arată următoarele: „părţile comune sunt bunuri accesorii în raport cu proprietăţile individuale, care constituie bunurile principale. Toate părţile comune formează obiectul proprietăţii comune din condominiu. Proprietarii sunt obligaţi să ia măsuri potrivit prevederilor legale, în condiţiile menţinerii aspectului armonios şi unitar al întregului condominiu, indiferent de natura intervenţiilor, precum şi cu privire la sănătatea locatarilor. Comitetul executiv al asociaţiei  îşi asumă obligaţii, în numele proprietarilor membri ai asociaţiei de proprietari, în ceea ce priveşte administrarea condominiului, luând toate măsurile legale necesare; gestionează situaţiile excepţionale şi de criză. În scopul administrării şi întreţinerii condominiului, asociaţia de proprietari încheie contracte cu persoane juridice cu obiect de activitate protecţia împotriva dăunătorilor.”

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite