Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dan Barna a fost ales președinte al USR pentru un nou mandat

Dan Barna a fost ales președinte al USR pentru un nou mandat! Acesta a fost  ales prin vot electronic secret de către toți membrii partidului, ceea ce îi asigură o largă reprezentativitate și legitimitate.

Dan Barna a fost ales președinte al USR pentru un nou mandat
Comentează 0

În cadrul scrutinului intern, care s-a desfășurat online în perioada 1-5 septembrie, au votat 9314 membri, iar Dan Barna a obținut 6097 din voturi (65.75%).

Mandatul președintelui USR este de maxim 4 ani, iar o persoană nu poate deține funcția de președinte mai mult de 10 ani, indiferent dacă anii sunt consecutivi sau nu.

În competiția internă din USR s-au înscris cinci candidați. Dintre aceștia, Dan Barna, actualul președinte USR și Cosette Chichirău, președintele filialei Iași. În timpul campaniei din cursa internă, Chichirău l-a atacat în spațiul public de mai multe ori pe Barna, transmițându-i că ”riscă să devină captiv unui grup”, că ”dacă va persista în greșeală va pierde legitimitatea de a candida” și că ar trebui ”să fie mai atașat de principii decât de funcții”.

În timpul votului au existat și acuzații de fraudă cu privire la implicarea lui Cosette Chichirău. De aceea, votul a fost prelungit cu 48 de ore.

În urmă cu o lună de zile, Dan Barna a fost desemnat candidatul alianței USR PLUS la alegerile prezidențiale din acest an și în prezent strângem semnături pentru înscrierea în cursa electorală din noiembrie 2019.

Dan Barna a devenit președintele USR în octombrie 2017, în urma unui congres extraordinar. În ultimii doi ani, sub conducerea lui Dan Barna, partidul a avut o extindere accelerată și a ajuns la 16.000 de membri și peste 550 de filiale.

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite