Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dacian Cioloş a fost desemnat să formeze noul Guvern; are acum şansa să ducă la Palatul Victoria Alianţa USR-AUR-PSD / UPDATE: Ghinea vorbește despre un guvern minoritar USR susținut de PSD

Președintele Klaus Iohannis a anunțat, luni, după consultările de la Palatul Cotroceni că a decis să îl desemneze pe liderul USR Dacian Cioloș pentru funcția de prim-ministru, scrie digi24.ro.

Dacian Cioloş a fost desemnat să formeze noul Guvern; are acum şansa să ducă la Palatul Victoria Alianţa USR-AUR-PSD / UPDATE: Ghinea vorbește despre un guvern minoritar USR susținut de PSD
Comentează 1

Update 1 Ghinea vorbește despre un guvern minoritar USR susținut de PSD

Fostul ministru Cristian Ghinea, membru în Biroul Național  al USR, a lăsat să se înțeleagă în această seară, în cadrul unei emisiuni la Digi 24, că ar putea să se formeze un guvern minoritar  al formațiunii pe care o reprezintă, care să funcționeze cu susținere PSD în Parlament. Asta, în condițiile în care, în februarie, Marcel Ciolacu, președintele PSD, i-a spus că social-democrații ar fi gata să susțină un guvern minoritar USR. 


După consultările care au avut loc astăzi la Cotroceni, preşedintele Klaus Iohannis a decis să încredinţeze formarea noului Guvern unuia dintre liderii Alianţei USR-AUR-PSD, alianţă care a dat jos prin moţiune de cenzură Guvernul Cîţu, în plin val patru al pandemiei de COVID-19, când ţara avea nevoie de stabilitate. Astfel, Dacian Cioloş are acum posibilitatea să ducă la guvernare alianţa din care a făcut parte partidul său.

Intraţi AICI pentru a citi principalele declaraţii ale preşedintelui.

În aceste condiţii, președintele PNL și premierul demis Florin Cîțu transmite, într-un mesaj scris marți, pe Facebook, că PNL va discuta cu Dacian Cioloș după ce acesta va găsi soluția unei majorități alături de PSD și AUR, mai informează digi24.ro. 

„Am luat act de desemnarea făcută de președintele Klaus Iohannis. De astăzi, responsabilitatea lui Dacian Cioloș, ca premier desemnat, este una imensă. Are acum posibilitatea să negocieze cu partidele care au susținut moțiunea de cenzură (PSD și AUR), pentru a forma majoritatea necesară învestirii unui guvern stabil. PNL va discuta cu domnul Cioloș, după ce acesta va găsi soluția unei majorități împreună cu aliații săi de la moțiunea de cenzură, PSD și AUR. Mâine PNL va discuta situația politică la zi într-o ședință BPN”, scrie Florin Cîțu, pe Facebook.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite