Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Dezvăluiri din culisele negocierilor din PNL pentru formarea Guvernului - Condițiile pentru revenirea lui Ludovic Orban ca premier

Dezvăluiri de culise de la negocierile din PNL! Se pare că viitorul Guvern se lasă încă așteptat. Negocierile din interiorul fostului partid de guvernare se desfășoară la foc continuu în aceste zile. Propunerea șefului partidului pentru următoarea formulă a Executivului, contrabalansată cu funcții în viitorul Legislativ, nu a întrunit sufragiile celor din PNL.

Dezvăluiri din culisele negocierilor din PNL pentru formarea Guvernului - Condițiile pentru revenirea lui Ludovic Orban ca premier
Comentează 0

Varianta ca Ludovic Orban să redevină premier a întâmpinat rezistență din partea unor lideri din partid, relatează Realitatea PLUS. Ce le-a propus acesta colegilor de partid? 

Președintele liberal Ludovic Orban ar fi venit cu varianta deblocării negocierilor pentru formarea noului Guvern și stabilirea funcțiilor din noul Parlament la ședința de marți.

Mai mulți lideri ai PNL nu susțin însă varianta cu Ludovic Orban premier al viitorului Guvern. Aceștia vor să primească un acord scris de la partenerii de coaliție din USR pentru această variantă, potrivit Realitatea PLUS.

În cadrul ședinței i s-ar fi propus lui Florin Cîțu funcția de președinte al Senatului, dar acesta ar fi refuzat. 

Lucrurile urmează să fie tranșate în cadrul Biroului Permanent Național al PNL.

Liderii PNL, reuniți marți seară în sediul din Modrogan într-o ședință informală, au contestat propunerea acestuia: Ludovic Orban premier și Florin Cîțu președintele Senatului. În același timp, Florin Cîțu nu ar fi dispus să se retragă după nominalizarea ca viitor premier, astfel că se așteaptă decizii importante la ședința BPN.

Negocierile pentru formarea noului Guvern PNL-USR PLUS-UDMR au început formal săptămâna trecută, iar după blocarea discuțiilor de la sfârșitul săptămânii trecute, nici prima rundă a consultărilor președintelui cu noile partide parlamentare nu au dus încă la o soluție. O nouă rundă de consultări la Cotroceni este programată la începutul săptămânii viitoare pentru a contura noul Guvern de centru-dreapta după alegerile parlamentare din 6 decembrie. 

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite