Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Blat cu PSD sau prostie crasă? Useristul Ghinea se plimba astăzi prin Bruxelles în loc să voteze moțiunea de cenzură

Moțiunea de cenzură depusă săptămâna trecută de Opoziție, care a înțeles mesajul transmis de români pe 26 mai, a picat astăzi în Parlament, având în vedere că a strâns doar 200 din cele 233 de voturi necesare. Guvernul PSD rămâne astfel în funcție.

Blat cu PSD sau prostie crasă? Useristul Ghinea se plimba astăzi prin Bruxelles în loc să voteze moțiunea de cenzură
Comentează 0

Deși Opoziția a făcut eforturi serioase să strângă numărul necesar de voturi pentru debarcarea Guvernului Dăncilă, au fost și parlamentari care au luat în derâdere acțiunea colegilor de pe aceeași parte a baricadei. Este vorba despre deputatul USR Cristian Ghinea, sau Ministrul Zero, cum mai este el cunoscut, care a fost văzut astăzi plimbându-se fără niciun gând prin Bruxelles, cu votul după el, în loc să participe la votul împotriva Guvernului PSD. Ales europarlamentar pe 26 mai, Ghinea și-a dat ieri demisia din Camera Deputaților, dând dovadă că puțin îi pasă de moțiune, de căderea Guvernului sau de dorința românilor care au votat masiv împotriva Partidului Social Democrat. Să fie o stare de spirit în USR sau e doar un fenomen izolat?

Deși șeful său de partid, Dan Barna, a încercat să-i justifice gestul, explicația că astăzi ar fi fost alegeri în grupul europarlamentar din care face parte și USR nu ține. Conform surselor noastre, în aceste zile nu s-a întâmplat nimic notabil în Parlamentul Euopean, astfel încât alți aleși europeni ca Traian Băsescu și Eugen Tomac au ales să fie prezenți la votul moțiunii și abia apoi să își dea demisia.  

Gestul făcut de userist a stârnit revoltă printre cei care credeau sincer în mesajul anti-PSD transmis de formațiunea lui Dan Barna. Sunt voci care susțin că acest politician de tip nou, nu a făcut decât să transmită un mesaj de genul: „Hai la război împotriva PSD că eu plec de acasă cu tot cu votul meu”, iar pe noi ne face să ne întrebăm dacă a fost vorba despre un blat cu PSD sau doar despre prostie crasă.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite