Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Useriștii susțin căsătoria, dar nu între un bărbat și o femeie, că e ceva banal, ci între două persoane de același sex, că e... în pas cu vremurile

Spună cine ce-o spune, USR-ul este un partid apărut din nimic, iar actualul său lider, Dan Barna, are cam aceeași proveniență ca om politic, deși înainte de a fi președinte de partid a ajuns până la poziția de secretar de stat în Ministerul Fondurilor Europene, condus de Ministrul Zero, mai cunoscut și sub numele de Cristian Ghinea, Cristian Ghinea care făcea parte din Guvernul Tehnocrat al lui Cioloș.

Dar să ne întoarcem la USR și la liderul său de acum. Ca orice partid care nu are o bază reală, care nu are o doctrină, Uniunea Salvați România, reprezentată de acest Barna, încearcă să preia din aer unele idei la modă prin Europa și prin lume. Nu de alta, dar să fie în pas cu vremurile. Nu, nu vă speriați degeaba, nu este vorba de vreo doctrină economică care va scoate țara din impasul în care a băgat-o PSD-ul lui Daddy. Ar fi deja prea mult pentru noi și prea puțin pentru ei. Este vorba despre ceva mult mai „folositor”: dreptul persoanelor de același sex de a se căsători, de a spune „da” în fața ofițerului stării civile.

Useriștii susțin căsătoria, dar nu între un bărbat și o femeie, că e ceva banal, ci între două persoane de același sex, că e... în pas cu vremurile
Comentează 6

Recent, Dan Barna declara potrivit Digi 24.net, care citează Mediafax, că ar susține o lege care să reglementeze căsătoria între persoane de același sex, dacă măsura ar fi o prioritate, dar că în acest moment societatea românească nu este însă pregătită pentru o astfel de măsură. Potrivit lui Barna, vor veni și vremuri mai bune, pentru persoanele de același sex care vor să spună „da” și atunci va vota probabil cu amândouă mâinile, împreună cu useriștii lui. Nu de alta, dar se pare că nu e singurul în USR care gândește așa. Potrivit unor informații, înainte de a susține o astfel de poziție, Barna ar fi vorbit despre asta și cu alți membri de partid, printre care și cei trei parlamentari de Arad ai Uniunii Salvați România, Vlad Botoș, Adrian Wiener și Sergiu Vlad, un europarlamenar, un senator și un deputat, cu care ar fi fost pe aceeași lungime de undă. „În Europa există state care au acest lucru reglementat, nu văd o problemă din acest punct de vedere. Am spus și la dezbaterea din Parlament privind modificarea Constituției pe această temă, mi se pare că societatea românească nu este la momentul acesta acolo, nu e pregătită ca societate, dar vom ajunge cu siguranță, nu știu dacă în zece, cinci sau doi sau 20 de ani”, spune Barna, parcă cu părere de rău, că noi românii care nu înțelegem beneficiile unor astfel de legi, suntem atât de înapoiați. Întrebat fiind dacă ar fi de acord ca familiile formate din persoane de același sex să înfieze copii, Dan Barna a răspuns că „la momentul acesta, din nou, societatea nu e acolo”.

P.S. A nu se înțelege că am avea ceva împotriva cuplurilor formate din persoane de același sex. Deși nu încurajăm astfel de practici, considerăm că este dreptul fiecăruia să facă ce vrea în intimitate, atâta timp cât există acordul părților implicate, iar acestea sunt majore. De aici însă până la fantezii de genul căsătoriei între Ion și Ionel, între Mărie și Mărioara, e cale lungă și ne îndoim că românii ar aproba așa ceva. Iar politicienii care nu înțeleg acest lucru, nu fac decât să arate cât sunt de rupți de realitatea românească.

Sursa foto: realitateadearad.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite