Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cutremur puternic în Indonezia. Sunt zeci de morţi şi pagube materiale însemnate

Un cutremur cu magnitudinea 7 a zguduit duminică insula Lombok din Indonezia, anunţă presa internaţională. Autorităţile au emis alertă de tsunami pentru această zonă extrem de populară în rândul turiştilor. Tragedia vine la numai o săptămână după ce un cutremur de 6,4 a provocat moartea a 17 persoane tot în Indonezia. 

Cutremur puternic în Indonezia. Sunt zeci de morţi şi pagube materiale însemnate
Comentează 0

Cel puţin 82 de persoane şi-au pierdut viaţa iar alte câteva sute au fost rănite în urma seismului cu magnitudinea de 7 grade produs duminică în insula indoneziană Lombok, la o săptămână după ce un prim cutremur care a avut loc pe această insulă turistică, situată la est de Bali, a provocat 17 victime, transmite AFP, care citează un nou bilanţ al autorităţilor.

UPDATE 3. Agung Pramuja, un reprezentant al serviciilor de intervenţie din Mataram, principalul oraş al insulei, a indicat pentru AFP că bilanţul morţilor a ajuns la 37. Mai înainte, un purtător de cuvânt al echipelor de salvare din Mataram anunţase 19 persoane decedate. Printre acestea, se aflau un copil de un an şi o persoană de 72 de ani.

UPDATE 2. Cel puţin 19 persoane şi-au pierdut viaţa în urma seismului cu magnitudinea de 7 grade produs duminică în insula indoneziană Lombok, la o săptămână după ce un alt cutremur care a avut loc tot pe această insulă turistică situată la est de Bali a provocat alte 17 victime.

Acest bilanţ provizoriu al victimelor seismului de duminică a fost comunicat de un purtător de cuvânt al echipelor de salvare, care a mai menţionat că alte zeci de persoane au fost rănite.

UPDATE 1. Cel puţin trei persoane au murit în cutremurul care a afectat duminică insula turistică indoneziană Lombok şi care a fost resimţit pe insula vecină Bali. Seismul de duminică, în urma căruia a fost emisă pentru scurt timp o alertă de tsunami, a avariat clădiri până la Denpasar, pe insula Bali, inclusiv un magazin şi un terminal al unui aeroport, ale cărui panouri din plafon au fost "scuturate", potrivit autorităţilor.

ŞTIREA INIŢIALĂ. Un cutremur cu magnitudinea 7 s-a produs duminică în nordul insulei Lombok din Indonezia la o adâncime de 10.5 km, a anunţat Agenţia indoneziană de meteorologie, citată de AP. 

În urma seismului a fost emisă şi o alertă de tsunami. 

Aflată în apropiere de Bali, Lombok este cunoscută pentru plaje curate și pentru munţi. În această zonă, clădirile nu au voie să depășească înălțimea cocotierilor. 

Sursa 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite