Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Pagubele sunt de milioane de lei la Gemi Center. Proprietarii anunță reconstruirea complexului

Centrul comercial care a fost distrus de un puternic incendiu în urmă cu o săptămână va fi reconstruit, proprietarii declarând că pagubele sunt foarte mari și va fi nevoie de o investiție de câteva milioane de lei, care va fi demarată peste câteva săptămâni, scrie News.ro.

Pagubele sunt de milioane de lei la Gemi Center. Proprietarii anunță reconstruirea complexului
Comentează 5

Fostul fotbalist Marius Țucudean, a cărui familie deține centrul comercial Gemi Center din Arad, distrus în urma unui puternic incendiu în urmă cu o săpămână, a declarat, miercuri, corespondentului News.ro, că a calculat pagube de câteva milioane de lei.

”Doar echipamentele și mobilierul de la etaj, inclusiv din spațiul de joacă pentru copii, au costat aproximativ 400.000 de euro. La aceste pagube se adaugă valoarea construcțiilor distruse, echipamente și mobilier de la parter, cele de la supermarket”, a spus Marius Țucudean.

Conform sursei citate, va fi nevoie de o investiție de câteva milioane de lei pentru refacerea centrului comercial.

”Etajul trebuie reconstruit în întregime, dar lucrări importante vor fi făcute și la parter. La acestea se adaugă refacerea completă a pereților exteriori și investițiile în echipamente și mobilier”, a spus fostul fotbalist.

Țucudean a declarat că în următoarele trei săptămâni se va finaliza expertiza în construcții, iar ulterior se vor obține autorizațiile necesare pentru începerea lucrărilor.

Conform sursei citate, destinația imobilului de centru comercial va fi păstrată, însă ar putea exista unele schimbări în privința chiriașilor.

Incendiul a izbucnit în noaptea de 1 spre 2 martie la etajul construcţiei. Pompierii au intervenit mai multe ore cu cinci echipaje pentru stingerea flăcărilor, care riscau să se extindă la un hotel din apropiere.

Centrul comercial Gemi Center este amplasat în cartierul Micălaca şi este închis noaptea, astfel că nu au fost persoane evacuate sau rănite.

La parterul imobilului funcţiona un supermarket Penny, un magazin de mobilă, o pizzerie şi alte mici magazine, în timp ce la etaj se aflau, între altele, un mare spaţiu de distracţie pentru copii şi un magazin de mobilă.

Spaţiile comerciale de la etajul imobilului au fost complet distruse, iar acoperişul de 400 de metri pătraţi s-a prăbuşit.

Proprietarii aveau asigurare pentru imobil.

Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Arad, George Pleşca, declarase că flăcările au izbucnit în urma unui scurtcircuit produs la cabluri din tavanul fals al etajului clădirii.

Sursa: News.ro

FOTO: Dacian Pantea

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite