Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Cum să alegeți cadourile perfecte pentru toată lumea

Aproximativ 20% dintre persoanele aflate în relații nu doar doresc, ci au nevoie de cadouri regulate din partea partenerilor lor pentru a ține în frâu sentimentele de resentimente. Asta potrivit lui Gary Chapman, autorul cărții „Cele cinci limbaje ale iubirii”.

Cum să alegeți cadourile perfecte pentru toată lumea
Comentează 0

Aproximativ 20% dintre persoanele aflate în relații nu doar doresc, ci au nevoie de cadouri regulate din partea partenerilor lor pentru a ține în frâu sentimentele de resentimente. Asta potrivit lui Gary Chapman, autorul cărții „Cele cinci limbaje ale iubirii”.

În acest articol puteți găsi sfaturi amuzante, ușoare, creative și dovedite științific despre cum să alegeți cadouri semnificative pe care veți fi mândri să le oferiți și pe care acel norocos le va prețui cu adevărat.

1. Dăruiți cadouri care rezolvă probleme

Una dintre cele mai mari greșeli pe care le facem atunci când cumpărăm cadouri pentru alții (și pentru noi înșine) este să credem că a oferi mai multe lucruri îi face pe oameni mai fericiți.

Asta este pe dos. Fericirea nu vine din adăugarea de lucruri pozitive. Ea vine din eliminarea celor negative. Așa că, atunci când vine vorba despre cum să alegeți cadouri, găsiți o problemă în viața destinatarului dvs. și rezolvați-o cu generozitate.

  • Rezolvați neplăcerile: Ascuțiți-le cuțitele, cumpărați-le jaluzele de tip blackout sau plătiți un meșter care să meargă la ei acasă și să repare lucrurile mărunte, cum ar fi ușile care scârțâie, întrerupătoarele de lumină stricate și chiuvetele care curg.
  • Plictiseală: Planificați o petrecere sau o ieșire cu destinatarul cadoului și cu prietenii. Testele de degustare pe nevăzute sunt una dintre preferatele noastre.
  • Preveniți durerea: Dacă se plânge de dureri de spate, faceți-i rost de o ședință cu un fizioterapeut sau de lecții de pilates.
  • Asumați-vă responsabilități: Oferiți-le un certificat cadou pentru câteva zile de îngrijire a animalelor de companie sau de babysitting.
  • Externalizați treburile: Oferiți-le un voucher cadou pentru mese livrate la domiciliu sau pentru un serviciu de spălătorie la domiciliu. Sau luați-le lână merino, astfel încât să nu mai fie nevoiți să spele și să calce decât rareori.
  • Reduceți deșeurile de mediu: Oferiți-le cârpe de vase suedeze pe care să le folosească în locul prosoapelor de hârtie, un covoraș pe care să îl folosească în locul hârtiei de copt, o folie de ceară de albine care să înlocuiască folia transparentă sau un filtru de apă pe care să îl folosească în locul apei îmbuteliate.

Nu rezolvați probleme pe care ei nu știu că le au! Cumpărarea unui deodorant pentru un prieten care are transpirație urât mirositoare, a unor bomboane mentolate pentru colegul căruia îi miroase respirația sau a unui plan de slăbit pentru soția care s-a îngrășat se va întoarce împotriva dvs.

2. Nu le dați mai multe probleme

Oamenilor nu le place să fie nevoiți să ia decizii, așa că nu alegeți un cadou care să îi forțeze să facă acest lucru.

Nu cumpărați carduri cadou. Atunci când cumpărați cuiva un card cadou, îi dați o problemă, trecând povara deciziei pe umerii lui. Oferiți bani lichizi dacă trebuie. „Mai mulți bani, mai multe probleme", sigur, dar majoritatea oamenilor preferă flexibilitatea acelor probleme în loc să fie nevoiți să ia o decizie.

Nu oferiți experiențe fără o dată atașată. Dacă oferiți cadou un masaj sau lecții de gătit, programați-le și pe acestea. Chiar dacă destinatarul este nevoit să reprogrameze, este obligat să o facă. Nu trebuie să decidă ei.

3. Oferiți plante, nu flori

Alegerile noastre în materie de cadouri tind să fie egoiste. Ne dorim gloria de a fi mari „dăruitori” de cadouri, așa că, cumpărăm cadouri cu un factor de orbire maxim. Florile țipătoare, de exemplu.

Problema este că strălucirea dispare și destinatarul este lăsat să se descurce cu ceea ce a rămas. Pentru a fi altruist, o strategie mai bună pentru cum să alegeți cadourile este să cumpărați cadouri practice care resită. Plante, de exemplu. S-ar putea să obțineți mai puține beneficii de orbire, dar ele primesc recompense continue. Studiile au constatat că acestea depășesc „izbirea” unică a unui cadou strălucitor.

Iată câteva exemple:

  • Un cuțit elvețian în loc de bijuterii.
  • O haină care se poate împacheta în loc de o piesă de modă cu volane.
  • Un avans pentru un blender de top decât unul mediocru plătit integral.


Scrie un comentariu

trimite