Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Contract de peste 20 de milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de apă în municipiu și aducțiune în Fântânele

S-a semnat un nou contract pentru extinderea şi modernizarea infrastructurii de apă şi apă uzată din judeţ. Potrivit reprezentanților Companiei de Apă, este vorba de contractul de lucrări CL1 Reabilitare reţele apă în Municipiul Arad şi aducţiune în localitatea Fântânele.

Contract de peste 20 de milioane de lei pentru reabilitarea rețelei de apă în municipiu și aducțiune în Fântânele
Comentează 0

„În valoare de 20.106.492,23 lei, acest contract de lucrări este cel de-al patrulea semnat în cadrul proiectului major, urmând să fie executat de antreprenorul desemnat prin licitaţie deschisă, Hidroconstrucţia S.A. Termenul de execuţie este de 12 luni, urmate de 24 de luni constituind Perioada de Notificare a Defectelor”, se arată într-un comunicat de presă al Companiei de Apă.

Contractul prevede lucrări de reabilitarea a 7,1 km de artere de apă potabilă, vizând străzile: Calea Aurel Vlaicu, B-dul Revoluției, Calea Iuliu Maniu, Calea Radnei, Corbului, Făt-Frumos, I.C. Brătianu, Mărţişor, Meşterul Manole, Războieni, Milcov și Viaduct Micalaca. „Prin contractele pe care le cuprinde, proiectul Fazarea proiectului Extinderea şi Modernizarea Infrastructurii de Apă şi Apă uzată în Judeţul Arad are ca obiectiv îmbunătăţirea infrastructurii de apă şi apă uzată în vederea conformării cu prevederile Tratatului de Aderare şi ale Directivelor Uniunii Europene. Valoarea totală a proiectului major este de 148.441.066 lei, din care 89,98 % reprezintă finanţare nerambursabilă formată din contribuţii de la: Fondul de Coeziune (85%), Bugetul de Stat (13%) şi bugetul autorităţilor locale din aria proiectului (2%), diferenţa de 10,02 % fiind asigurată de Compania de Apă Arad S.A. Finanţarea a fost obţinută în vederea continuării şi finalizării investiţiilor începute cu fonduri europene în cadrul Programului Operaţional Sectorial Mediu 2007-2013 (POS Mediu 2007 – 2013). Proiectul este cofinanţat din Fondul de Coeziune prin Programul Operaţional Infrastructură Mare 2014 – 2020 (POIM 2014 – 2020)”, se mai arată în comunicat.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite