Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Lipova Symphonic City - concert cu Marcel Pavel invitat special, la basilica Maria Radna

La Basilica Maria Radna a avut loc, vineri, începând cu ora 21, cea de a III-a ediție a concertului Lipova Symphonic City. Dacă primele două ediții s-au desfășurat sub cerul liber de data aceasta, din cauza vremii concertul a avut loc înăuntru, în clădirea basilicii Maria Radna.

Concertul desfăşurat la Lipova, face parte din programul cultural al judeţului, menit să aducă astfel de evenimente de ţinută mai aproape de comunităţile locale.

Lipova Symphonic City - concert cu Marcel Pavel invitat special, la basilica Maria Radna
Comentează 0

Timp de trei ore publicul a avut parte de un concert extraordinar susținut de orchestra Filarmonicii Arad, dirijor Dan Crișan, cu participarea soliștilor Diana Birta, David Buzgău, Vlad Miriță, Iordache Basalic, iar invitat special a fost Marcel Pavel.

Soprana Diana Birta a fost cea care a deschis programul, interpretând o suită de piese precum Habanera, Ave Maria, La răscrucea drumului, Ana Lugojana, David Buzgău (bariton) a interpretat arii din Toreador, Di Provenza il mar, Sărmane Lăutar, iar în duet Diana Birta (soprană) și David Buzgău (bariton) au interpretat Lippen Schweigen, Văduva veselă, Te iubesc, Lasă-mă să cânt. Ropote de aplauze au fost auzite după fiecare piesă interpretată ceea ce denotă că ambii soliști sunt foarte apreciați de public.

În partea a doua a programului Iordache Basalic (bariton) a interpretat Largo al factotum, Bărbierul din Sevilla, Non ti scordar di me, iar tenoristul Vlad Miriță a interpretat Santa Lucia, Chitarra Romana, Bruno Cherubini.

Mult așteptatul Marcel Pavel a fost primit cu aplauze din partea publicului și a interpretat arii precum Caruso, Frumoasa mea, Ce folos, iar în trio cu Vlad Miriță și Iordache Basalic au interpretat  Funiculi Funicula, O sole mio și  Copacul.

La eveniment au luat parte oficialități de la C.J.Arad, respectiv președintele Iustin Cionca, vicepreședintele Ionel Bulbuc, Ioana Engelhardt, directorul C.C.J.Arad, deputatul Sergiu Bâlcea, Geanina Pistru, directorul adjunct al Companiei de Apă, consilierul judeţean Garofița Popa, consilierul județean Simona Stan, consilierul judeţean Cristina Ciorogar, precum și viceprimarul municipiului Arad, Lazăr Faur. De asemenea la eveniment a fost prezent și primarul orașului Lipova, Florin Pera.

Mai trebuie spus că acest eveniment a fost organizat cu sprijinul Consiliului Județean Arad, Centrului Cultural Județean Arad, Filarmonicii Arad, precum și al  sponsorilor: Băile Lipova, apă minerală, Corso Live, Basilica Maria Radna şi Glob Art.

Și de această dată concertul a fost extraordinar iar organizarea a fost de asemenea impecabilă, oferindu-se inclusiv măști celor care nu aveau, pentru a putea participa în siguranță la eveniment.

 

Galerie foto (218)

Articole asemanatoare