Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Conducerea PNL Arad intră în autoizolare din cauza coronavirusului / UPDATE: Trei politicieni din Deva au fost confirmaţi cu coronavirus

Din cauza senatorului PNL Vergil Chiţac care a fost testat pozitiv cu coronavirus şi care a participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional al PNL, conducerea PNL Arad intră în autoizolare. Asta, în condiţiile în care şi deputatul liberal Bogdan Huţucă ar fi contactat coronavirusul, conform presei centrale.

Conducerea PNL Arad intră în autoizolare din cauza coronavirusului / UPDATE: Trei politicieni din Deva au fost confirmaţi cu coronavirus
Comentează 0

Update 1 Trei politicieni din Deva au fost confirmaţi cu coronavirus

Au fost confirmați pozitiv la testul pentru coronavirus (COVID-19) deputatul PNL de Hunedoara, Lucian Heiuș, primarul Devei, Florin Oancea, și administratorul public Adrian David Nicolae. Toți trei se află în izolare la domiciliu şi au participat la reuniunea BPN a PNL la care a participat și senatorul Chițac, iar ieri nu au fost prezenți la reuniunea Biroului Executiv al PNL.

De remarcat că Lucian Heiuş este fostul director general al Direcției Generale Regionale a Finanțelor Publice Timişoara, direcție care coordonează activitatea Administraţiei Județene a Finanțelor Publice Arad. De altfel, a fost propunerea PNL pentru a fi ministru de Finanțe în Cabinetul Cîțu.


La întâlnirea de luni de la Bucureşti au participat europarlamentarul Gheorghe Falcă, preşedintele PNL Arad; Iustin Cionca, prim-vicepreşedinte al PNL Arad şi preşedinte al Consiliului Judeţean; Sergiu Bîlcea, preşedintele Organizaţiei Municipale a PNL Arad, vicepreşedinte al Consiliului Judeţean şi candidatul PNL pentru funcţia de primar al municipiului; Geanina Pistru, prim-vicepreşedinte al OFL la nivel naţional; Răzvan Cadar, secretar general al PNL Arad şi vicepreşedinte al CJA; Ionel Bulbuc, vicepreşedinte al Organizaţiei Municipale şi viceprimar al Aradului, dar şi vicepreşedintele Lazăr Faur.

Ce spun liberalii intraţi în autoizolare

Până acum au anunţat public că intră în autoizolare la domiciliu Iustin Cionca, Sergiu Bîlcea, Ionel Bulbuc, Răzvan Cadar şi Glad Varga.

„Am intrat în auto-izolare la domiciliu, alături de familia mea, și aștept permisiunea oficială, din partea autorităților medicale, de a fi testat pentru depistarea unei eventuale contaminări cu virusul Covid 19. Am luat această măsură ca urmare a faptului că luni am participat la ședința Biroului Permanent Național PNL, unde unul dintre participanți a fost confirmat pozitiv. Voi continua să muncesc de acasă în perioada următoare și să țin legătura cu colegii, pentru rezolvarea problemelor județului. Nu am niciun simptom, dar respect recomandarea de auto-izolare, pentru a elimina orice pericol. Vă doresc tuturor sănătate și vă recomand să respectați măsurile de prevenție, să rămânem cu toții calmi și responsabili!, a scris pe Facebook Iustin Cionca.

Sergiu Bîlcea ne-a declarat că a intrat în autoizolare începând de astăzi, de când a aflat că senatorul Chiţac a fost diagnosticat cu coronavirus. „Luni am participat la şedinţa Biroului Permanent Naţional, unde a participat şi senatorul Chiţac. Prin decizia de astăzi a preşedintelui PNL, toţi cei care am participat la întâlnire intrăm în autoizolare, pentru că suntem oameni responsabili şi încercăm să dăm un exemplu, chiar dacă nu avem simptome în acest moment. Ne vom continua activitatea de acasă. Oricum, în condiţiile de faţă, era o activitate minimală. Fac însă pe această cale un apel către toţi arădenii să evite contactele între ei, pe cât posibil. Doar aşa vom putea să ieşim din această situaţie complicată”, a declarat Sergiu Bîlcea.

La rândul său, Ionel Bulbuc susţine că a intrat şi el, de astăzi, în autoizolare împreună cu familia şi a anunţat DSP despre această situaţie. „Au trecut deja cinci zile de la întâlnire şi nici unul nu are simptome. De la DSP ni s-a spus că nu are rost să ne facem testul dacă nu avem nici măcat simptome de răceală. Biroul Permanent Naţional al PNL a avut loc într-o sală de 300 de personae şi nu am intrat în contact direct cu senatorul Chiţac”, a afirmat Ionel Bulbuc.

La rândul său, Răzvan Cadar scrie pe Facebook că autoizolarea reprezintă parte importantă a procesului de prevenţie.

Stimaţi arădeni, decizia de a mă auto-izola, împreună cu soţia şi fiul meu, înseamnă un act de responsabilitate civică, de protejare a colegilor, rudelor şi prietenilor. Măsura vine ca urmare a faptului că luni am participat la şedinţa BPN de la Bucureşti, iar apoi un coleg, participant şi el, a fost depistat pozitiv cu Covid 19.

Auto-izolarea la domiciliu reprezintă o parte esenţială a procesului de prevenţie. Ne simţim bine, atât eu cât şi familia mea şi nu prezentăm niciunul dintre simptomele reprezentative ale bolii. Voi păstra în permanenţă legătura cu colegii pentru ca activitatea Consiliului Judeţean şi a instituţiilor subordonate să se desfăşoare în continuare corespunzător. Vă doresc tuturor sănătate şi sunt convins că vom depăşi aceste momente, cu responsabilitate şi mult calm!”, scrie Cadar.

Aflat la Bucureşti, unde participa la lucrările Camerei Deputaţilor, Glad Varga susţine că va intra şi el preventiv în autoizolare. „Nu am fost prezent la şedinţa de luni a Biroului Permanent Naţional, nu am intrat în contact direct cu niciunul dintre cei la care a fost confirmată prezenţa coronavirusului, dar am decis să rămân în autoizolare la Bucureşti, pentru a preveni răspândirea bolii”, ne-a declarat Glad Varga, deputat PNL de Arad.

Galerie foto (1)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite