Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Comuna Bocsig este asfaltată total, iar acum sunt pregătite noi investiții

Edilul comunei Bocsig, Florin Ciul este la al patrulea mandat ca primar iar ceea ce a lăsat în urmă pînă în prezent se vede peste tot în comună. Astăzi Bocsigul este o comună frumoasă, curată și cu toate străzile asfaltate, după cum se poate vedea și ne-a spus și primarul. 

Comuna Bocsig este asfaltată total, iar acum sunt pregătite noi investiții
Comentează 0

"Avem asfaltată toată comuna, am reușit să asfaltăm străzile și astăzi ne putem mîndri cu acest lucru, pentru că tot ceea ce am asfaltat este în lungime de cca.33 Km raportat la toată comuna, dar nu am asfaltat numai Bocsigul ci și Răpsigul, Bocsig-cartier dar și Mânerăul. Anul acesta am asfaltat aproximativ 5 km de străzi numai cu bani din bugetl local. Pe străzile mărginașe unde traficul este foarte redus și sînt doar două sau trei case, am mers cu asfaltarea pe lățime mai mică pentru a cîștiga în lungime și a putea asfalta toată comuna, iar în rest am asfaltat normal. A fost un efort mare dar iată că am scos comuna din noroaie și astăzi locuitorii pot merge pe stradă în condiții umane. Am ținut cont și de cei care au vii sau terenuri agricole pe deal spre pădure și am pietruit și acolo drumul, cca 3 Km,  pentru a se putea dezvolta ca o zonă de agrement putem spune, pentru că acolo sînt vii și cîteva colne momentan, dar se vor mai construi,  este  asemănător cu dealul viilor de la Ineu. 

În circa două săptămîni avem licitație pentru reparația capitală și mansardare la dispensarul uman de la Bocsig, un proiect cu valoare de 11 miliarde vechi, avem doi medici umani în Bocsig și un cabinet stomatologic. Mai avem pregătit un proiect pentru extindere și modernizare la căminul cultural,  sperînd să ne rămînă bani și pentru reparații la drumul pietruit din dealul viilor. Am depus deja documentația pentru întabulările gratuite  la O.C.P. și sîntem prima comună din județ care a demarat acest lucru, iar săptămîna trecută am semnat contractul pentru noul plan urbanistic (P.U.G.), valabilitatea celui vechi a expirat. Momentan se lucrează la aleile din cimitir și sperăm să avem vreme bună să terminăm lucrarea la parcarea de la cimitir iar de asemenea  sîntem și în curs de finisare interioară și la noua capelă a cimitirului, dorind ca pînă în data de 22 octombrie să fie totul gata, pentru că în cadrul săptămînii anuale a pelerinajului Greco-Catolic vom avea o  slujbă religioasă, urmată de o procesiune la mormîntul fecioarei stigmatizate Găluț Rafila, eveniment ce are loc an de an la Bocsig, iar anul acesta este în proces de beatificare. Fecioara era din Bocsig, și a trăit între 1910 – 1939, avea pe mîini și picioare stigmatele  mîntuitorului Isus. Tot mereu avem pelerini străini care vizitează mormîntul fecioarei.

Pentru iarnă avem deja asigurate lemnele necesare încă de astă vară pentru toate școlili, iar la Bocsig și Răpsig avem încălzire centrală, condiții optime pentru copii. Am avut trei proiecte pe G.A.L., unul pentru drumul de la Tămand 3 Km lungime, altul pentru construcția unui teren sintetic la Răpsig de care beneficiază elevii în primul rînd şi unul pentru achiziționarea unui buldoexcavator în cadrul serviciului S.V.S.U.

De asemenea sîntem prinși în masterplanul județului cu canalizarea pe întreaga comună, o investiție majoră de cca 3 milioane euro. Vechiul proiect  nu mai era compatibil cu ceea ce voia Compania de Apă, mai precis canalizarea era proiectată pentru a avea o stație de  epurare la Bocsig iar Compania de apă dorește aducțiunea spre stația de epurare la Ineu. Altă dorință  a noastră este de a aduce magistrala de gaz de la Ineu prin Bocsig spre Sebiș pentru a se putea racorda la gaz locuitorii, să reducem pe cît posibil diferența de la oraș la sat. 

Referitor la cultură, avem un ansamblu de dansuri "Țărinuța" care poartă cu mîndrie numele comunei pe unde sînt invitați. Bocsigul a luat locul I la Festivalul "La Izvoare" etapa finală de la Arad cu dansul tradițional fecioresc "Călușarii". De asemenea susținem și echipa de fotbal "Olimpia  Bocsig" care joacă în liga 5B, o echipă care funcționează de la sfîrșitul anilor 60.

În vară  în luna August am avut balul șomerilor care a ajuns la a 16-a ediție. Iar festivalul călușarilor este o altă manifestare culturală  care se ține anual în luna iunie la Bocsig. Dorim ca tot ceea ce facem să fie în folosul oamenilor și pentru oameni, să ridicăm standardul de viață în comună" a încheiat primarul Florin Ciul.

Bocsig

Galerie foto (130)

Articole asemanatoare