Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Proiecte de 111 milioane de lei, în derulare în Arad

Proiecte de 111 milioane de lei, în derulare în Arad
Comentează 0

Primăria are în derulare zece proiecte cu finanțare externă nerambursabilă, a căror valoare totală ajunge la 111 milioane de lei.

Cel mai mare proiect vizează reabilitarea rețelei de transport și distribuție a energiei termice și transformarea punctului termic din cartierul Aradul Nou. Lucrările costă peste 40 de milioane de lei și trebuie finalizate în 2019. Cea mai mare parte a finanțării a fost asigurată prin Programul de Cooperare Elvețiano – Român.

Realizarea pistelor de biciclete pe principalele străzi din oraș, în total peste 122 de kilometri, este al doilea proiect ca valoare aflat în derulare. Este vorba de aproape 28 de milioane de lei alocați, cea mai mare parte a sumei fiind finanțare europeană nerambursabilă. Pistele vor fi inaugurate până a sfârșitul acestui an.

Pentru iluminarea cu lămpi LED a mai multor zone din oraș sunt alocați aproape 14 milioane de lei, tot prin Programul de Cooperare Elvețiano – Român.

Celelalte proiecte vizează reabilitarea termică a blocurilor de locuințe, a unor școli, dar bani au fost câștigați și pentru domeniul protecției civile.
 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite