Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Reabilitarea drumului Arad-Șiria-Pâncota se extinde până la Buteni, cu bani europeni

Reabilitarea drumului Arad-Șiria-Pâncota se extinde până la Buteni, cu bani europeni
Comentează 0

Consiliul Județean a pregătit mai multe proiecte de infrastructură care urmează să fie finanțate cu fonduri europene, în total peste 25 de milioane de euro.

Cel mai important este referitor la reabilitarea drumului Arad-Șiria-Pâncota (DJ 709). Proiectul a fost extins, iar lucrările de modernizare vor ajunge până la Buteni (DJ 792C). În total, este vorba de reabilitarea a 61 de kiometri de șosea, investițiile fiind estimate la 130 de milioane de lei.

Și tronsonul cuprins între Pâncota și Seleuș va fi modernizat, dar cu bani de la bugetul județean, acest proiect fiind retras de pe lista celor propuse pentru finanțare europeană pentru a se lăsa loc unor proiecte mai importante.

„Am reușit să facem modificări în ceea ce privește drumurile pe care Consiliul Județean Arad le va putea realiza (...) Este vorba despre drumul Arad-Pâncota-Buteni, o axă care traversează județul și care va deservi câteva zeci de mii de cetățeni. Proiectul inițial prevedea construcția drumului Lipova-Șiștarovăț-Cuveșdia-limita cu județul Timiș, un drum care deservea câteva sute de persoane, dar care înghițea foarte mulți bani, pentru că acolo trebuia făcut totul de la zero. Acest drum a fost trecut de la priorități la rezerve și cred că acest nou proiect este unul mult mai bun și mai util pentru arădeni”, a declarat președintele interimar al Consiliului Județean, Adrian Țolea.

Printre proiectele care vor fi finanțate prin Programul Operațional Regional se numără modernizare DJ 709E Sânpetru German – limită cu județul Timiș și reabilitarea unor segmente din DJ 682 Arad – Felnac.

Lista de investiții este mai lungă, însă câteva lucrări au fost incluse în rezerva de proiecte ce ar putea obține finanțare. Adrian Țolea a explicat că sumele pentru proiecte vor fi mai mici în urma licitațiilor, astfel că vor mai rămâne fonduri din cei 25 milioane de euro disponibili și pentru alte lucrări.

La capitolul ”Rezerve” intră realizarea Centurii de Est a municipiului Arad, care va face legătura între DN 69 și DN 7. Șoseaua va pornit din zona nodului autostrăzii spre Timișoara și va ajunge dincolo de localitatea Vladimirescu, cuprinzând o ecluză pe Mureș, pentru traversarea râului.

Pentru toate acest proiecte, documentațiile au fost finalizate de autorități și se așteaptă semnarea contractelor de finanțare. Procedurile, care implică desemnarea constructorilor prin licitații publice, ar urma să fie încheiate în iarnă, astfel încât lucrările să poată începe cel târziu în primăvară.
 

Galerie foto (4)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite