Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

CCR discută astăzi sesizarea privind impozitarea pensiilor speciale

Curtea Constituţională a României (CCR) dezbate, astăzi, sesizările făcute de Avocatul Poporului (AP) şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) în legătură cu legea privind noul sistem de impozitare a pensiilor de serviciuC.

CCR discută astăzi sesizarea privind impozitarea pensiilor speciale
Comentează 0

Inițial CCR trebuia să dezbată, pe 14 iulie, sesizările Avocatului Poporului și ICCJ, însă dezbaterile au fost amânate pentru astăzi.

Pe 18 iunie, Secţiile Unite al ICCJ au decis să sesizeze CCR cu privire la legea care stabileşte un nou sistem de impozitare a pensiilor de serviciu. Decizia a fost luată cu vot unanim.

Potrivit acestei legi care a trecut de Parlament pe 17 iunie, pensiile cu valoare de până la 2.000 de lei, inclusiv, nu se vor impozita, diferența de la 2.000 până la 7.000 de lei se va impozita ca și până acum cu 10%, în timp ce pentru sumele care depășesc 7.000 de lei impozitul va fi de 85%.

Proiectul, adoptat de Senat cu un an în urmă, a fost susţinut în plen de toate grupurile parlamentare şi introduce noţiunea de "taxă pe veniturile din pensii şi indemnizaţii pentru limită de vârstă".

Sursa: realitatea.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite