Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

BUGETARII primesc SALARII MAI MARI începând de marţi. Lista celor care vor beneficia de majorări

Salariile tuturor bugetarilor cresc de la 1 decembrie. Astfel, de marţi, personalul din învăţământ va primi o majorare de 15%, în timp ce asistenţii sociali, ca şi angajaţii din sănătate, vor beneficia de o creştere de 25%. În acelaşi timp, lefurile tuturor celorlalţi bugetari care nu au beneficiat anterior de alte majorări vor creşte cu 10%.

BUGETARII primesc SALARII MAI MARI începând de marţi. Lista celor care vor beneficia de majorări
Comentează 0

De la 1 decembrie 2015, toţi bugetarii vor încasa mai mulţi bani. Atât angajaţii din educaţie, cât şi cei din asistenţă socială şi sănătate, precum şi restul bugetarilor beneficiază de majorări salariale.

Cine primeşte majorări de 25% la salariu

personalul din sistemul public sanitar;
personalul din sistemul public de asistenţă socială;
personalul din cadrul Institutului Naţional de Expertiză Medicală şi Recuperare a Capacităţii de Muncă şi al serviciilor teritoriale de expertiză medicală aflate în subordinea caselor teritoriale de pensii.

Cine beneficiază de creşteri de 10% a salariului

personalul din administraţie publică şi locală;
personalul din structurile apărării, ordinii publice şi siguranţei naţionale- jandarmerie, poliţie, inspectorate pentru situaţii de urgenţă;
personalul din unităţile de cultură şi teatru;

Majorări de 15% va primi de la 1 decembrie personalul din sistemul de învăţământ, potrivit OUG nr. 54/2015 - personalul didactic, nedidactic, precum şi cel auxiliar.

Legea nr.293/2015 care stabileşte majorarea salariilor cu 10% a tuturor bugetarilor, dar şi creşterea de 25% pentru personalul din sănătate şi angajaţii din asistenţa socială,  a fost publicată miercuri în Monitorul Oficial, la o zi după ce şeful statului, Klaus Iohannis, promulgase documentul prin decret prezidenţial.


sursa: romaniatv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite