Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Veste excelentă pentru români! Se măresc salariile

Salariul minim din România trebuie să crească succesiv în mai multe etape pentru a ajunge la un nivel comparabil cu cel din celelalte ţări ale Uniunii Europene

Veste excelentă pentru români! Se măresc salariile
Comentează 0

Astfel, planul guvernului este că până în 2017 să ajungă cu salariul minim la 1400 de lei. Conform unui studiu al BNR, 58% dintre companii spun că vor transfera în preţuri creşterea salariului minim, iar o parte susţin că nu vor mai face angajări suplimentare. Nu va avea de suferit doar economia per ansamblu, ci şi bugetul de stat, în condiţiile în care noua lege a salarizării promite creşteri de venituri pentru toate categoriile de angajaţi.

La majorările de venituri se adaugă şi un număr mai mare de angajaţi în sectorul bugetar. De exemplu, numai Fiscul a anunţat că va angaja, în perioada următoare, peste o mie de oameni. Specialiştii se tem că toate aceste creşteri salariale şi toate angajările suplimentare din sectorul bugetar nu fac decât să amâne momentul la care Guvernul îşi va permite să reducă fiscalitatea.

În România sunt acum 5,4 milioane de contracte de muncă, dar 30% dintre salariaţi trăiesc din venitul minim pe economie. Practic, sunt 1,6 milioane de români ale căror venituri vor creşte cu 350 de lei în următorul an.

sursa: observator.tv

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite