Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Salariile a zeci de mii de bugetari, mărite cu 50% de la 1 noiembrie

Salarii majorate cu 50 la suta pentru zeci de mii de bugetari, de la 1 noiembrie. Decizia apare în ordonaţa de urgenţă privind rectificarea bugetară. Majorarea a fost făcută, însă în secret.

Salariile a zeci de mii de bugetari, mărite cu 50% de la 1 noiembrie
Comentează 0

În jur de 70.000 de angajaţi ai statului vor primi de la 1 noiembrie salarii majorate cu 50 %, potrivit ordonanţei de urgenţă privind rectificarea bugetară făcută de Guvern. Este vorba despre funcţionarii publici, dar şi personalul contractual din cadrul Ministerului de Finanţe, ANAF, Agenţia naţională pentru achizitii publice şi ai directiei Generale de Administrare a marilor contribuabili care beneficiaza, potrivit ordonanţei de recificare, de 25 de clase de salarizare succesive peste clasa de salarizare in care sunt incadrati. Potrivit România TV, asta înseamnă că salariile acestora sunt crescute cu 50 %.

Sindicatele susţin că în proiectul de rectificare care a iesit din Guvern si care a fost discutat cu ele nu exista aceasta majorare. Cresterea aceasta, însă dă peste cap evolutia salariilor în urmatoarea lege care trebuie să se aplice de la 1 ianuarie 2016.

O nouă rectificarea bugetară a fost adoptată vineri, în ședința de Guvern. Premierul Victor Ponta a anunţat că bugetul Ministerului Sănătăţii a fost majorat cu 360 de milioane de lei, sumă ce acoperă mărirea cu 25% a salariilor pentru întreg sistemul medical şi cheltuielile suplimentare pentru medicamente.

"Este o rectificare bugetară pozitivă. Toti cei care au solicitat sume suplimentare au primit. Suntem in continuare pe excedent bugetar", a declarat Victor Ponta la finalul şedinţei.

Sursa: rtv.net

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite