Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Băieţii de la Cargo vin să încingă atmosfera la Arad Open Air Festival; au fost puse în vânzare şi bilete valabile o singură zi (VIDEO)

Pasionaţii de muzică bună şi iubitorii de distracţie sunt aşteptaţi şi anul acesta la Arad Open Air Festival (AOA), festivalul care are loc  la Aeroportul Arad. Ajuns la cea de a VI-a ediţie, AOA se va desfăşura între 8 şi 10 iulie, având printre invitaţi nume anunţate deja precum B.U.G. Mafia, Spike, Smiley, Şatra B.E.N.Z., Dirty Nano, DJ Shiver, Gojira & Planet H, Tujamo, Cargo, Paul Damixie, Pascal Junior; Cezar, SIT, Ion Ludwig, Paul K, Rhadoo, Petre Inspirescu, Raresh, Mihigh, Atmann, Bread&Butter, Herck, Sandru, Someşan, Timirash, Senpai Stuff.

Băieţii de la Cargo vin să încingă atmosfera la Arad Open Air Festival; au fost puse în vânzare şi bilete valabile o singură zi (VIDEO)
Comentează 0

Cargo va urca pe scena principală de la Aeroport pe 10 iulie, când este aşteptat să facă un spectacol de zile mari.

Trupa Cargo a fost înființată de către Adi Bărar, la Timișoara, în anul 1985. De-a lungul anilor, în cadrul formației au avut loc mai multe schimbări de componență, formula actuală fiind Adrian „Baciu” Igrișan (voce/chitară), Tavi Pilan (tobe), Alin Achim (bass), Ionuț Cârjă (clape) și David Cristian (chitară), după cum aflăm aruncând o privire pe site-ul oficial al trupei, https://cargorock.ro.

În anul 1990, prin intermediul unor fani ai formației, un grup de reporteri francezi ascultă câteva cântece înregistrate pe o casetă audio, rămânând plăcut impresionați. Aceștia iau legătura cu o casă de discuri din Paris și cu câteva posturi de radio, demers ce naște un turneu al formației în Franța, ocazie cu care aceștia înregistrează și primul single pe vinil – „Ana”. Perioada de cristalizare a genului muzical, cu elemente balcanice combinate cu rockul occidental, încep să definescă expresia muzicală/stilul CARGO. Datorită bogatei activități concertistice și de studio, formația se maturizează, își găsește drumul și genul muzical pe care nu îl mai schimbă,   muzica compusă devenind tot mai profundă, cu teme și texte diverse, trecând de la  socio-politic la iubire, istorie,  mistic, religie, supranatural. Toate acestea, alături de emblema „dracon” (stindardul armatei dacilor) fac ca astăzi,  formația CARGO să fie unică și ușor de identificat.

Melodii precum „Aproape de voi”, „Doi pași”, „Nu pot trăi fără tine”, „Mama” etc. sunt cântece de referință ale trupei, iar melodia „Dacă ploaia s-ar opri” de pe albumul „Spiritus Sanctus”, este considerată una dintre cele mai frumoase balade rock românești, fiind cea mai difuzată melodie de după Revoluția din 1989 și numărul 1 pentru 41 de săptămâni la Europa FM.

La categoria premii şi distincții enumerăm: Dublul disc de aur – Media Pro Music (2004); Nominalizare  la  MTV Europe Music Awards Roma la categoria „Best Romanian Act” (conform statisticilor Billboard); Premiul MTV la categoria „Best Romanian Rock” (2004 și 2005); Disc de aur – Media Pro Music (2007); Premiul Lifetime Award „Romanian Music Awards” (2013); Media Music Awards, Metalhead Meeting, Maximum Rock Awards, Ambasadori ai Asociației RoRec și membri de onoare „Music for Autism”. De menţionat că anul 2015 le aduce membrilor CARGO titlurile de cetăţeni de onoare ai oraşului Timişoara, la propunerea primarului Nicolae Robu. Tot în 2015, pentru promovarea muzicii rock în România în decursul întregii activități, membrii trupei primesc Ordinul Meritul Cultural în grad de Cavaler, oferit de președintele României, Klaus Iohannis.

Pentru activitatea sa, pentru numeroasele concerte și pentru apropierea față de publicul său, CARGO primește din partea fanilor titulatura de „Cea mai iubită trupă rock” din România.

Cum pot fi achiziţionate abonamentele

Fanii băieţilor de la Cargo sunt aşteptaţi pe 10 iulie, la AOA, la Aeroport. În momentul de faţă, preţul pentru un abonament (Regular Ticket) valabil trei zile, este de numai 149 de lei. Dacă doriţi însă un Camping Ticket, valabil trei zile, care să vă asigure accesul şi în zona de camping, acesta poate fi cumpărat cu 199 de lei. Preţul unui abonament VIP (Special VIP Ticket) valabil trei zile, care asigură accesul în toate zonele festivalului, inclusiv zona VIP, a fost de 249 de lei, însă toate abonamentele de acest tip puse în vânzare cu reducerea de 50% anunţată de organizatori s-au epuizat. De menţionat că grupurile beneficiază de o ofertă specială (AOA Hi5 Package), şase abonamente tip Regular Ticket la preţ de cinci, care pot fi achiziţionate acum cu 745 de lei.  

În încheiere, mai trebuie spus că potrivit organizatorilor, primul val de abonamente este aproape sold out, iar începând cu zilele acestea tichetele de acces se pot achiziționa și de la punctele fixe: AOA Garden, KF, Tucano și Wishes, fiind puse în vânzare şi bilete valabile o zi, din categia Regular Ticket, la preţul de 75 de lei.

Intraţi AICI pentru detalii.

 

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite