Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Atac cibernetic la nivel naţional: mesajele „otrăvite” au ajuns şi la mulţi arădeni

Ieri a avut loc un atac cibernetic la nivel naţional, utilizatorii de telefoane mobile primind mesaje care proveneau aparent de la numere de telefon reale, prin intermediul cărora li se cerea să acceseze diverse link-uri.

Atac cibernetic la nivel naţional: mesajele „otrăvite” au ajuns şi la mulţi arădeni
Comentează 0

Acest tip de mesaje otrăvite a ajuns şi la mulţi arădeni. „Am primit în cursul serii şi nopţii de ieri patru mesaje text prin care eram îndemnat să accezez un link, pe motiv că aş avea mesaje audio. Mesajele cu pricina au venit după ce, chipurile, aş fi pierdut anumite apeluri telefonice care proveneau de la numere reale. Pe doi dintre cei care m-ar fi apelat i-am sunat înapoi, dar mi-au spus că nici vorbă să mă fi căutat la telefon. De asemenea, oamenii povesteau că au mai fost sunaţi în cursul zilei de ieri de diverse persoane pe care le-ar fi apelat”, povesteşte unul dintre arădenii care au primit mesajele cu pricina.

„Ați primit și dumneavoastră acest mesaj?

Sperăm că nu ați accesat acel link!

Reamintim!

Nu accesați link-uri primite de la persoane necunoscute!

Nu vă lăsați înșelați!

Vă rugăm să distribuiți acest mesaj și să le reamintiți persoanelor vulnerabile de riscurile la care se expun în mediul online!

Vă mulțumim!”, este avertismentul transmis, în cursul zilei de ieri, de Poliţia Română, prin intermediul paginii de Facebook.

Ce spun experţii 

Mădălin Dumitru, expert în securitate cibernetică, a dat detalii, la Antena 3, despre atacul cibernetic și sfaturi pentru utilizatorii vizați de acesta. „Este un atac cibernetic la scară largă. Foarte mulți cetățeni din România au primit acest mesaj cu un link. Recomandăm tuturor să nu dea click pe acest link și să șteargă de îndată acest mesaj.

Se pare că este un virus, un troian bancar, care este programat să extragă informații sensibile și să infecteze telefoanele utilizatorilor”, a spus Mădălin Dumitru.

Intraţi AICI pentru detalii.

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite