Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Apple speră să vândă 300 de milioane de iPhone-uri în 2022, un record

Apple speră să vândă 300 de milioane de iPhone-uri în 2022, un record
Comentează 0

Sunt informații că Apple a contactat subcontractanții săi din Asia pentru a crește numărul de iPhone-uri care urmează să fie fabricate. Compania din Cupertino speră să vândă 170 de milioane de iPhone-uri în prima jumătate a anului 2022. Aceasta reprezintă cu 30% mai mult decât în ​​aceeași perioadă din 2021. Obiectivul Apple în 2022 ar fi să ajungă la 300 de milioane de iPhone-uri vândute, datorită iPhone 13, iPhone 14 și iPhone SE 3.

Al patrulea trimestru fiscal al Apple corespunde celui de-al treilea trimestru calendaristic. Se desfășoară de la sfârșitul lunii iunie până la sfârșitul lunii septembrie. De obicei este un trimestru destul de lent, cu excepția ultimelor săptămâni. Într-adevăr, Apple își anunță noile iPhone-uri acolo, apoi le comercializează în jurul celei de-a treia săptămâni, permițând companiei să-și sporească rezultatele în această perioadă.

Drept urmare, al patrulea trimestru fiscal al Apple din 2021 este excelent, cu venituri de 83,4 miliarde de dolari, în creștere cu 29% față de anul trecut. Numai că Apple are probleme din cauza lipsei de componente pentru telefoanele sale. Astfel Apple nu va putea mulțumi pe toată lumea. Conform PhonAndroid, compania Apple estimează un deficit de 6 miliarde de dolari din această cauză.

Dar Apple intenționează să recupereze acest lucru. Potrivit unor informații din Asia, compania din Cupertino le-ar fi cerut subcontractorilor săi să mărească rata de producție a smartphone-urilor sale. Scopul este de a ajunge la 170 de milioane de unități în prima jumătate a anului 2022, sau cu 30% mai mult decât cele 130 de milioane din prima jumătate a anului 2021. Pe tot parcursul anului viitor, Apple vrea să vândă 300 de milioane de iPhone.

Și alte companii au avut probleme din cauza lipsei componentelor. Este și cazul companiei Samsung care cu greu poate face față cererii pentru Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 sau altor smartphone-uri Samsung de top. Rivalul Apple pare să se fi descurcat mai bine, dar nu se știe ce va fi în 2022.

Revenind la Apple, pentru a atinge aceste cifre compania americană are la dispoziție trei variante. Seria iPhone 13, pe de o parte, excelentă din toate punctele de vedere. Apple a trebuit să folosească componente de iPad pentru a umple unele goluri din liniile de asamblare a smartphone-urilor. Seria iPhone 14, desigur, care va ajunge în al treilea trimestru al anului 2022. Aceasta din urmă ar trebui să beneficieze de noi camere foto, un nou cadru de titan și un ecran fără crestătură. În sfârșit, ultima variantă este Apple iPhone SE 3, așteptat în martie 2022. Acesta va fi un model nou bazat pe șasiul lui iPhone 6, profitând în același timp de noi componente interne și de o conexiune 5G și 4G, dar cu prețuri mici la nivelul modelelor Samsung Fan Edition.

Sursa Foto: via phonandroid.com

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite