Vremea Romania, Arad -6°C

Stiri Arad

Amplă acțiune de ecologizare, desfășurată de elevii Liceului German (FOTO)

Nu vorbe, ci fapte! – este sloganul adoptat de elevii Liceului Teoretic „Adam Müller Guttenbrunn”. Peste 1.000 de participanți – copii, cadre didactice și părinți – s-au mobilizat exemplar vineri, 13 mai, pentru a răspunde provocării lansate în cadrul Concursului Național de Educație pentru Mediu „Eco Provocarea”. Elevii au luat atitudine, adunând aproximativ 600 de saci cu deșeuri din zonele: podul Traian, Cimitirul Catolic din Aradul Nou și Port Arthur.

Amplă acțiune de ecologizare, desfășurată de elevii Liceului German (FOTO)
Comentează 0

Activitatea face parte dintr-un proiect mai larg de educație pentru mediu. În prima etapă, s-a realizat o informare a elevilor și a cadrelor didactice. Ambasadorii Eco Provocarea au explicat, în fiecare clasă, care sunt direcțiile de acțiune și pașii care vor fi urmați. Este cert că responsabilizarea începe prin o atitudine adecvată, de aceea, elevii au fost învățați să recicleze deșeurile din sala de clasă, amenajând cutii speciale în acest sens. Atelierele pe teme de igienizare a mediului au completat educația celor mici. Jocurile „de-a ecoturiștii” și dezbaterile pe teme de mediu, coordonate de eleva Iarina Lizica Miuţa, din clasa a X-a B, au constituit adevărate provocări pentru participanți.

„A fost impresionant! Copiii își doresc cu adevărat un mediu sănătos, un oraș mai curat! Dacă îi învățăm să fie activi, să ia atitudine pentru a schimba ceva în bine, sunt șanse mari să trăim într-o lume mai bună… Acțiunea s-a desfășurat în colaborare cu Retim, care a pus la dispoziție sacii și va asigura colectarea deșeurilor. Le mulțumim tuturor voluntarilor! Mulțumim Retim! Vă ecoprovocăm și cu alte ocazii!”, a precizat prof. Brigitte Todea, coordonatorul activității.

prof. dr. Cristina Hanţ

 

Galerie foto (3)

Articole asemanatoare


Scrie un comentariu

trimite